kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İmam: Kadın çalışmasın nefsine hâkim olamaz

Müslim SARIYAR SABAH
Beylikdüzü'nde, cuma namazında "Kadınlar nefsine hâkim olamaz, karılarınızı çalıştırmayın" diye vaaz veren imamı cemaat şikâyet etti. İmam ise kendini savundu: Bunlar İslam'ın emri..
İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi İmamı Hasan Hakyemez, cuma namazı öncesi verdiği vaazında, "Karılarınızı çalıştırmayın. Kadın nefsine hâkim olamaz" deyince cemaat tarafından Büyükçekmece Müftülüğü'ne şikâyet edildi. İddiaya göre İmam Hasan Hakyemez, Kurban Bayramı'nın ikinci günü kılınan cuma namazı öncesinde "Kadınların çalışmasının İslam'a göre caiz olmadığı" yönünde bir vaaz verdi. İddiaya göre imam Hasan Hakyemez, Kurban Bayramı'nın ikinci günü kılınan cuma namazı öncesinde özetle şöyle dedi: "Eşini çalıştıran adamın biri bana gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını ve ne yapması gerektiği sordu. Ben diyorum ki, karılarınızı çalıştırmayın. Çalıştırırsanız günaha girersiniz. Erkeğin tek nefsi var ve buna hâkim olabiliyor. Halbuki kadının 9 nefsi var, hangisine hâkim olsun? Çalışan kadın işyerinde nefsine hâkim olamaz."

YAZILI SAVUNMASI İSTENDİ
Şikâyet sözlü olduğu için müftülük de imamı 'sözlü' uyardı. Ancak tepkilerin artması üzerine Büyükçekmece İlçe Müftüsü Fahri Sağlık, yazılı savunma aldı. Sağlık, açılacak soruşturmada imamın uyarma ya da kınama ile cezalandırılabileceğini söyledi. Öte yandan Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin 2006 yılında imam Hakyemez'in görevinden alınması için müftülüğe yazılı bir dilekçe verdiği de ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları