kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Emlak Konut A.Ş Başkanvekili Vedat Demiröz

'Belediye, Fener'in geliri artsın diye bizi kullanmak istiyor'

MENEKŞE ATASELİM
F.Bahçe'ye ihale edilen arsanın ilk sahibi olan Emlak Konut'un Başkanvekili, Kadıköy Belediyesi'ni eleştirdi: Şimdi imarı değiştirmek, teklifi de bize yaptırmak istiyorlar. Aksi halde arsa gidebilir..
Fenerbahçe'ye hibe edildiği iddiaları ile tartışma yaratan İstanbul Ataşehir arazisini Kadıköy Belediyesi'ne spor alanı imarıyla terk eden Emlak Konut'tan dikkat çekici bir açıklama geldi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Başkanvekili Vedat Demiröz, 58 dönümlük söz konusu arazinin, Ataşehir'deki toplu konut alanının imar planına göre spor alanı olarak ayrıldığını ve belediyeye terk edildiğini belirterek, "Daha sonra belediye bu araziyi Fenerbahçe'ye ihale etmiş. Şimdi de diyor ki 'arsayı Fener aldı, imarına ticareti de ekleyin'. İmar değişikliği için bizim teklif vermemizi yani bizi kullanmak istiyorlar. Bu yanlış" dedi.

DEĞERİNİ İKİ KAT ARTIRIR
Ataşehir'de yer alan toplu konut alanında yaklaşık 2.5 milyon metrekarelik bir arazide imar planı yapıldığını ve burada konutlara ayrılan yer dışında teknik altyapı, resmi kurum ve spor alanları bırakılarak gerekli kamu kuruluşlarına terk edildiğini ifade eden Demiröz, şöyle devam etti: "Şimdi, Kadıköy Belediyesi'ne terk edilen ve Fenerbahçe'ye ihale edilen bu arsanın spor alanı olarak kullanıma açık olan imar planının değiştirilmesi söz konusu. Yani gelir payının artması için üzerinde ticaret de yapılabilir hale getirilsin deniyor. Muhtemelen ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde görüşülecek. Ancak belediye bu imar değişikliği teklifini Emlak Konut'un yapmasını istiyor. Çünkü kendisi bu teklifi yaparsa arsa geri alınabilir. Yani, adamı Kadıköy Belediyesi öldürüyor, cenazeyi bize taşıtmak istiyorlar." Arazinin bugünkü değerinin 50-60 milyon YTL kadar olduğunu ifade eden Demiröz, imar değişikliği ile ticaret alanına izin verilirse, bu rakamın iki katına çıkacağına işaret etti. "O zaman 100 milyon YTL'yi geçen bir değerden söz edilebilir" diyen Demiröz, arazinin sağlayacağı gelirin de üzerine yapılabilecek alışveriş merkezi ile artacağını söyledi. Demiröz, "Arazinin imarı başlangıçta ticarete açık olsa, o zaman talibi de daha çok olurdu" diye konuştu.

YAPILAŞMAYI BOZAR
Bölgede spor alanı olarak ayrılan bir yerde alışveriş merkezi yapılmasının Ataşehir'deki yapılaşma rejimini de bozacağını ifade eden Demiröz, "Daha önce orası halk ve çevre için, yapılan imar planında spor alanı olarak planlanmış. Daha sonradan yeni kararla bunu bozmak pek de doğru değil. Hakkaniyetle bağdaşmaz" diye konuştu.