kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÜÇ AY SONRA SICAK BİR MEKÂN Pendik ailesi belediye binasının karşısındaki parkta bir çadıra sığınmıştı. Gazetemizdeki haber üzerine Eminönü Belediyesi aileyi otele yerleştirdi.

Çadırdan otele çıktılar

Recai KÖMÜR İSTANBUL
3 aydır çadırda yaşayan Pendik ailesine Eminönü belediyesi sahip çıktı. Geçici olarak bir otele yerleştirilen ailenin karnı doyuruldu, elbiseler alındı. Baba ve oğlu da belediyede işe başlayacak..
Başkanın komşusu" başlığıyla dramlarını SABAH'ın manşetine taşıdığı Pendik ailesi mutlu sona ulaştı. Aileyi geçici olarak bir otele yerleştiren Eminönü Belediyesi, karınlarını doyurdu, elbiseler aldı. Aile, belediye tarafından kiralanacak bir eve yerleştirilecek. Abdullah Pendik ve oğlu Orhan, pazartesi gününden itibaren de belediye bünyesinde sigortalı olarak işe başlayacak. Avukat olmak isteyen küçük Sırriye de yeniden okullu olacak.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI
Sevinç gözyaşları döken baba Pendik ise yaşadığı şartların çok zor olduğunu ve hiç kimsenin aynı şartlarda yaşamasını istemeyeceğini anlatarak, "Üç aydan beri yıkanmamıştık. Hamamcı bile paramız olmadığı için bizi içeri sokmamıştı. Ben ister miyim çadırda yaşamayı? Ben böyle rezillik yaşamadım. Ben ister miyim, ailemi mağdur etmeyi? Bundan sonra çalışır evime ekmeğimi getiririm" diye konuştu. Belediye Zabıta Müdürü Muhammed Taşbent ise, baba Abdullah Pendik ve oğlu Orhan'ın pazartesi günü belediye bünyesindeki Temay Temizlik Şirketi'nde işe başlayacaklarını müjdeledi. Ailenin yaşadığı kötü şartların kendilerini de üzdüğünü belirten Taşbent, "Aileyi şimdilik bir otele yerleştirdik, birkaç güne kadar bir ev bulup yerleştireceğiz. Bundan sonra normal bir yaşama başlamaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"YARDIM SÜRECEK"
Küçük kız 13 yaşındaki Sırriye'nin en büyük isteği ise yeni evlerine çıktığında yaşgünü pastası kesmek. 26 Aralık'ın doğumgünü olduğunu anlatan Sırriye, "Evimiz olursa doğumgünü pastası alıp keseceğim" dedi. Sırriye ayrıca okula kaydedilerek, hayallerine kavuşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da aileye daha önce de para ve kira yardımları yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada ailenin iş ve barınma durumunun yakından takip edildiği de vurgulandı.
Haberin fotoğrafları