kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Süreyya Ayhan'a her dönem destek verdiği vurgulanan açıklamada, "Hiçbir sporcuya tanınmayan imkânlar sağlanmış, bütün istekleri yerine getirilmiştir. Devletin yanında olmadığını söylerken, elindeki maddi ve manevi değerleri, bu devletin verdiklerini unutmuş görünmektedir" denildi.

'Alacağı olsa bizi her gün arardı'

Ali ERDOĞAN - ANKARA
Federasyon, Süreyya Ayhan'a borçları olmadığını Kop çiftinin test sonuçlarını beklemesini söyledi..
Atletizm Federasyonu'yla milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile eşi ve antrenörü Yücel Kop'un arasındaki kavga büyüyor. Atletizm Federasyonu'ndan bir yetkili, SABAH'a şunları söyledi: "Süreyya Ayhan ve eşi Yücel Kop bizi fazla zorlamasın. Onlarla ilgili gerçek belgeler federasyonun gizli evrak dolabının içindedir. Bunları açıklarsak Kop çifti söyleyecek bir şey bulamayacak. Bu nedenle kendileri artık geçmişte yaptıkları hatalardan arınmalı. Suçu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu'nda değil, kendilerinde aramalılar. Artık son doping olayı ile ilgili kararı beklemeleri gerekir. Yoksa dolaptan belgeler çıktı mı, onlar için hiç de hayırlı olmaz." Süreyya Ayhan'ın 21 kez Golden Lig Şampiyonluğu kazandığının doğru olmadığı, 6 kez koştuğu Golden Lig'de 5 kez birinci olduğuna dikkati çekilen açıklamada şöyle denildi: "2006 yılı Eylül ayında, milli atlet Ankara'da antrenman yaparken Federasyon Başkanı Mehmet Terzi kendisiyle buluşmuş, antrenör getirme isteğini söylemiş, Ayhan ise 'Yücel Kop'tan başkasıyla çalışmam' diyerek konuyu kapatmıştır."

'CEZALIYKEN ALAMADI'
Kop çiftinin SABAH'a yaptığı, "4 yılda federasyon 20 bin dolar verdi. 3 bin 900 doları hâlâ ödemediler. 200 bin dolar cebimizden verdik" açıklamasına Atletizm Federasyonu yanıt verdi. Açıklamada Ayhan'a 2 yıl cezalı olduğu için yardım yapılmadığı belirtildi ve "ABD kampı karşılığı 24 bin 600 dolar ve 1293 Euro ödendi. Alacağı olsa her gün arar hatırlatırdı" denildi.