kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

10 ilçede toplam 44 aracı kundakladılar

Güngör KARAKUŞ - İSTANBUL
17 günde 44 aracı ateşe veren saldırganlar İstanbulluların korkulu rüyası oldu. MOBESE kamerası bulunmayan bölgeleri seçen saldırganlar, dün de Eminönü ve Gaziosmanpaşa'da iki aracı kundakladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
10 ilçede toplam 44 aracı kundakladılar
17 günde 44 aracı ateşe veren, 50 aracın lastiklerini şişleyen kimliği belirsiz saldırganlar İstanbul'da ayak basmadık ilçe bırakmadı. Kağıthane, Üsküdar, Ümraniye, Beyoğlu, Beşiktaş, Bağcılar, Şişli, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Eminönü ilçelerinde gerçekleşen kundaklama olaylarının diğer ilçelere de sıçrama ihtimalinin bulunması vatandaşların tedirginlik yaşamasına neden oluyor. Saldırganlar MOBESE kamerası bulunmayan yerleri seçiyor.

HER GECE BAŞKA İLÇE
9 Aralık Pazar günü Gültepe'de 12 aracın yakılmasıyla başlayan kundaklama eylemlerinin sonuncusu önceki gece saat 23.30 sıralarında Eminönü Küçükpazar Hacı Kadın mahallesi İmaret Sabunhanesi sokakta yaşandı. Park halindeki Fiat Bis marka eski bir otomobile molotof kokteyli atıldı. Çıkan yangında otomobil kullanılamaz hale geldi. 1.5 saat sonra ise Gaziosmanpaşa 75. Yıl mahallesi İsmet Paşa caddesi üzerinde park halinde bulunan minibüs benzin dökülerek yakıldı. Minibüsün yandığını fark eden vatandaşlar, alevlere müdahale etti. Ancak çıkan yangın sonrası minibüste büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Minibüsün sahibi Yılmaz Yılmaz, "Bir süre önce de aracımın camlarını kırdılar. Bu gece ise ateşe verdiler. Bu işin sonu nereye varacak?" diye sordu.

PKK'LI ÇIKTI
Bu arada Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 3 otomobil kundaklandı. Eylemleri PKK'ya yakın 'Yüksekova Gençlik Örgütü' üstlendi. AKP İlçe Başkanı Ahmet Uçar'ın evinin önüne ise ses bombası atıldı.