kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sponsorlu gezi krizi

Fransa lideri Sarkozy, sevgilisiyle çıktığı Mısır tatiline yakın arkadaşı bir işadamının uçağıyla çıkınca yine krize imza attı. Muhalefet, hükümet ihaleleri alan işadamıyla ilişkisine tepki gösterdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sponsorlu gezi krizi
Eski eşi Cecilia ile zengin dostlarının imkânlarıyla lüks tatillere çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, eşinden ayrılsa da huyundan vazgeçmedi! Yeni sevgilisi Carla Bruni'yle "balayına" çıkan Sarkozy'nin Mısır tatiline milyoner işadamı Vincent Bollore'nin Falcon 900 tipi özel uçağıyla gitmesi krize neden oldu. Seçimi kazandıktan sonra Cecilia ile Malta tatiline giden Sarkozy, yine Bollore'nin evinde konuk olmuş, onun yatı ve uçağını kullanmıştı. Mısır tatilinde yine aynı işadamının uçağını kullanınca, Sosyalistler "Bu çıkar ilişkileri sorgulanmalı, cumhurbaşkanı hesap vermeli" dedi. Sarkozy'yi milyarder işadamlarının kuklası olmakla suçladı.

SPONSOR DA KAZANÇLI
Basın da Sarkozy ve Bollore'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Sarkozy'nin Malta tatili sonrası yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "O zaman Bollore'nin devletle iş yapmadığını iddia etmişti. Ancak resmi kayıtlara göre işadamı, 2 yılda devlet ihalelerinden 40 milyon Euro kazandı" diye yazdı. Bollore'yi de "Cumhurbaşkanlığı tatillerinin resmi sponsoru" ilan etti. Mısır'a 16 araçlık kortejle çıkartma yapan Sarkozy için polis de sıkı güvenlik önlemleri aldı. Ziyaret edecekleri Luksor ve Karnak tapınaklarında sıkı tedbirler alan polis paparazzilere göz açtırmadı. Sarkozy, sevgilisi, oğlu ve onun nişanlısının kaldığı otelin içini görüntülemeye çalışan gazeteciler de tutuklandı.

RESMİ TEMAS BİR GÜN
Fransa Cumhurbaşkanı'nın Mısır ziyaretinin resmi kısmı pazartesi günü başlayacak. Şarm El Şeyh'te Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve eşiyle buluşacak, ardından 200 kişilik heyetle başkent Kahire'ye geçerek Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşecek. Tek günlük resmi temaslardan sonra yılbaşı için ülkesine dönecek.
Haberin fotoğrafları