kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eşi Hilal Özkan

Mide kelepçesinden ölümde doktor kusurlu

Neslihan KESKİN - SABAH
4 yıl önce mide kelepçesiyle kilo vermek isterken ölen Ayhan Özkan'ın ölümüyle ilgili Adli Tıp raporunda doktor kusurlu bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mide kelepçesinden ölümde doktor kusurlu
Aşırı kiloları yüzünden midesine kelepçe taktırdıktan sonra mide delinmesine bağlı iltihaplanma nedeniyle hayatını kaybeden Ayhan Özkan'la ilgili 4 yıldır süren davada Adli Tıp Kurumu raporu mahkemeye geldi. Raporda, ameliyatı yapan Opr. Dr. Halil Alış kusurlu bulundu. Mahkeme dosyayı Yüksek Sağlık Şurası'na gönderdi. Son sözü Yüksek Sağlık Şurası söyleyecek. Aşırı kiloları nedeniyle sıkıntı yaşayan 35 yaşındaki Ayhan Özkan, doktor Halil Alış tarafından 15 Ağustos 2003 günü ameliyat edildi. Midesine kelepçe takılan Özkan, ameliyattan kısa süre sonra fenalaşarak hayatını kaybetti.

'AĞRISI VARDI HİÇ İLGİLENMEDİ'
Çorlu'daki bir fabrikada genel müdür yardımcısı olarak çalışan Özkan'ın ani ölümüyle yıkılan eşi Hilal Özkan, eşinin doktor hatası yüzünden öldüğünü iddia ederek, şikâyetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Operatör Doktor Halil Alış hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Dört yıldır süren davada mahkeme, Ayhan Özkan'ın ölüm nedeninin araştırılması için dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp Kurumu, mahkemeye gönderdiği raporda, Dr.Alış'ı kusurlu buldu. Eşinin ölümünden sonra 2 yaşındaki oğlu ile yalnız kalan Hilal Özkan, ayrıca Dr. Alış ve hastane aleyhine 125 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Dilekçesinde, "Ameliyattan sonra eşim korkunç ağrılar çekiyordu. Ama doktor, 'Eşin naz yapıyor' dedi. Hiç ilgilenmedi. Yuvamı yıkıp, oğlumu öksüz bıraktı" diyerek şikâyetçi oldu. Tazminat davası halen devam ediyor.