kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mahkeme Başkanı İbrahim Altıtaş

Kek çalıp yiyen çocuklara beraat verdi

Ali EYCE İZMİR
Yiyecek çaldıkları için yargılanan beş çocuk için, eylemin hırsızlık amacı taşımadığı kanaatiyle beraat kararı verildi..
İzmir'in Menemen ilçesinde 2 yıl önce bir büfeden çaldıkları kek, bisküvi ve cipsleri yerken yakalanan, yaşları 15 ile 17 arasındaki 5 arkadaş yiyecekleri hırsızlık için almadıkları kanaatine varılarak serbest bırakıldı. İki yıl önce yakalandıktan sonra savcının karşısına çıkarılan beş çocuk, "Canımız çekti aldık, sabah parasını ödeyecektik" dedi. Ancak haklarında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2'nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan beş çocuk, iki yıl hapse girme korkusuyla yaşadı. Ancak çocukları suçtan uzak tutmayı amaçlayan derneğin kurucu başkanı da olan Mahkeme Başkanı İbrahim Altıtaş ve 2 kadın üye, çocukların yiyecekleri hırsızlık amacıyla değil, canları çektiği için ve ertesi gün parasını ödemek üzere aldıkları kanaatiyle beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, çocukların büfe sahibini tanıdıkları için ertesi gün parasını vermeyi kararlaştırdıklarına, yiyecekleri büfenin kapalı tel aralığından ellerini sokmak suretiyle ve karınlarını doyurmak amacıyla sadece birer adet aldıklarına dikkat çekti.

AVUKATI SEVİNDİRDİ
Sanık çocuklardan E.E.'nin avukatı Adnan Canbay, mahkemenin en doğru kararı verdiğini ve çocukların ceza alması durumunda profesyonelliği dışına çıkıp, en az onlar kadar üzüleceğini söyledi. Canbay, "Onların önlerinde uzun bir yaşam var. Karar, bu yaşamları boyunca ne olacaklarını ve ne yapacaklarını da belirleyebilecek bir karardı. Bu nedenle ceza verilmemesi, toplumsal sorumluluk taşıyan biz eğitim ve kariyer sahibi insanlara da sorumluluk yüklemektedir" dedi.