kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bakan Şahin: 301 teklif olarak da gelebilir

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili değişikliğin yasa teklifi olarak da getirilebileceğini söyledi.

Şahin, Cuma günü dar çerçeveli bir toplantı yapacaklarını belirterek 301. maddeyle ilgili düzenlemeye bu toplantıda son şeklini vereceklerini söyledi. Bakan Şahin 221. madde konusunda ise "o gündemimizde yok, 221'in şu haliyle bile önemli bir işlev yerine getirdiğini düşünüyorum" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Meclis Adalet Komisyonu toplantısı öncesinde, gazetecilerin 301. maddeye yönelik sorularını yanıtladı. 301. maddenin uzun süredir hem AB'nin hem de Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirten Şahin "301'le ilgili değerlendirmeler 2 yıldır devam ediyor. Çalışmalarda sona yaklaştık" dedi.

Cuma günü dar çerçeveli bir çalışma daha yaparak 301.maddede yapılacak değişikliğe son şeklini vereceklerini belirten Şahin, daha sonra da Bakanlar Kurulu gündemine getireceklerini söyledi. 301. madde ile ilgili kurumlardan görüş alma zorunluluğu bulunduğunu bunun da zaman kaybına neden olacağını kaydeden Şahin, "bu nedenle teklif olarak da getirilebilir henüz karar vermiş değiliz. Ancak Ocak ayında 301'le ilgili değişiklik yapılacak" diye konuştu.

"221 GÜNDEMİMİZDE YOK"

Gazetecilerin 301. maddede yapılacak değişikliğin içeriği konusundaki sorularına yanıt vermeyen Bakan Şahin, TCK'nın 221.mddesine yönelik bir soruya ise "o gündemimizde yok. 221'in şu haliyle bile önemli bir işlev yerine getirdiğini düşünüyorum" karşılığını verdi.

(ANKA)