kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Siviller öldü demek iftira

Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti MYK'da ve dün yapılan 2007'nin son grup toplantısında terör konusuna değindi. Grupta, KDP lideri Mesud Barzani'nin operasyonlarda "Siviller zarar gördü" sözlerini "iftira" olarak niteleyen Başbakan, "Yine olumsuz konuşuyor" dedi ve ekledi: "Her kim, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yaşayan sivillere zarar verdiğini, vereceğini söylüyorsa yalan söylüyor. Ortaya atılan iddiaların, iftiraların kaynağı, yine terör odaklarıdır." Erdoğan, MYK'da ise Barzani ve Talabani'nin açıklamalarını televizyondan izlediğini belirterek, "Barzani yine olumsuz konuşuyor. Talabani ise olumlu" dedi. Başbakan Erdoğan ABD Başkanı George Bush ile yaptığı telefon görüşmesinin yararlı geçtiğini ve ABD ile terör konusunda ittifakın sürdürdüğünü de söyledi. Başbakan dünkü grup toplantısında şu mesajları verdi:

'BÖLGEDEN ATACAĞIZ'
* TÜRKİYE'NİN GÜCÜ:
Türkiye'ye karşı hasmane bir tutum içine girenlerin de Türkiye'nin gücünü, kararlılığını ve iradesini görmeleri kendi yararlarınadır. Bizim hedefimiz, sadece Irak'ın kuzeyinde konuşlanan terör örgütü mensuplarıdır. Biz teröristin kökenine, kavmine bakmıyoruz. Amacımız, terörü sadece ülkemizin sınırlarından değil, bölgenin yakasından söküp atmak.

* OPERASYON SÜRECİNDEYİZ: Hem sınırımızı güvenli hale getirecek, hem de bölgeye huzur ve istikrar getirecek çok başarılı bir operasyon sürecindeyiz. Dünyada da bizim haklılığımız teslim ediliyor, Türkiye şu ana kadar hiç olmadığı kadar büyük destek görüyor. Terör odaklarının dezenformasyon çabaları da karşılık bulmayacaktır.

* MUHALEFET KÜÇÜMSÜYOR: Muhalefetin, "AK Parti, teröre karşı gerekeni yapmıyor veya geç kaldı" gibi, bu işi küçümseyici yaklaşımlar içinde olması düşündürücüdür. Siz bağcıyı mı dövüyorsunuz, üzüm mü yiyorsunuz?..