kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal: Ameliyatta içeride parça bırakılmaz

"Gelip geçici rahatlamalar için harekât peşinde koşamayız. Terör kesilinceye kadar sürdürülmesi için yola çıkılmıştır. Sonuna kadar götürülmeli"..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP grup konuşmasının konuşmanın büyük bölümünü terör ve operasyonlara ayırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) kutlayan Baykal, şu mesajları verdi:

* BAŞBAKAN ZOR İKNA OLDU: Türkiye'nin bugün harekât yapma noktasına gelmesi kolay olmadı. İki yıldır bunu anlatmaya çalıştık. En büyük güçlüğü, Başbakanı ikna etmek için çektik. Dağlıca baskının yaşanması mı gerekiyordu?

* İÇERİDE ALET BIRAKILMAZ: Gelip geçici rahatlamalar için harekât peşinde koşamayız. K. Irak'taki terörün kökü kesilinceye kadar sürdürülmeli. Ameliyat yapılırken parça bırakılmaz.

* AF, TERÖR BİTTİKTEN SONRA: Af, terörle mücadele siyasetinin bir yöntemi değildir. Af, terörün kesinlikle sona erdiğinin ortaya çıkmasından sonra bir kardeşlik, bir beraberlik yöntemi olarak düşünülmelidir. Elinde silahı olanı kanadı altına alan, himaye eden, koruyan, meşrulaştıran çevrelere karşı da mücadele edilmeli. 221'inci maddeyi esnetmek ne demek? Her ceza maddesini esnettiğinizde o affa dönüşür.