kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tayyip Erdoğan

'Kundakçıları asalım' sesleri

İstanbul'da kundaklanan araç sayısı 44'e ulaştı. Başbakan Erdoğan'ın "Vatandaşın huzurunu bozanları bağışlayamayız" sözleri üzerine AKP grubundan "Asalım" sesleri yükseldi..
İstanbul'un çeşitli semtlerinde kundaklanan araç sayısı, önceki gece yakılan beş otomobille birlikte toplam 44'e ulaştı. Son 17 günde Bağcılar, Ümraniye, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde 12 aracın tekerleklerinin şişlenerek patlatıldığı, 39 aracın kundaklanarak yakıldığı İstanbul'da önceki gece de Beykoz ve Şişli'de, beş araç kundaklandı. Beykoz Ortaçeşme mahallesinin çeşitli sokaklarında önceki gece saatlerinde park halinde bulunan üç kamyonet ile cip, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce yakıldı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen araçlarda büyük maddi hasar meydana geldi.

PKK ŞÜPHESİ
Önceki gece, Şişli Galata Deresi caddesindeki bir iş makinesi de gece saatlerinde maskeli üç kişi tarafından kundaklandı. Kısa sürede yanmaya başlayan iş makinesi, olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürüldü. Bir görgü tanığı, polise verdiği ifade ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. Polis elde ettiği bilgilerle kundaklama olaylarıyla siyasi bir bağlantı kurulmadığını bildirirken Uğur Y. adlı görgü tanığının "Araç yakanlardan birinin kırmızı, yeşil, sarı renkte bayrak taşıdığı" yönündeki ifadesi, soruşturmaya yeni bir boyut kattı.

'BAĞIŞLAYAMAYIZ'
İstanbul'da araçlara yönelik kundaklamalar, Meclis'in de gündemine geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan, dün AK Parti grup toplantısında İstanbul'da son dönemde yaşanan araç kundaklama eylemlerine değindi. Başbakan Erdoğan'ın "Benim vatandaşımın yaşama hakkına, huzuruna kastedenlere, kusura bakmayın biz 'güle güle' diyemeyiz, gereken neyse bunu yapmak durumundayız" sözleri üzerine bazı vekillerden "Asalım" sesleri yükseldi. Erdoğan konuşmasında, "Son günlerde yakılan araç sayısı 39'u buldu. Bu araçların sahiplerinin ne günahı var? Bunları yakanları, bir vatandaş olarak bağışlamak hakkımız olabilir mi" diye sordu.