kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ferit Şahenk

'Hisse alımı bankacılığa güvenimizin göstergesi GE ile yola devam ederiz'

CÜNEYT TOROS
Doğuş Holding patronu Ferit Şahenk, Garanti Bankası'nın yüzde 4.65'inin GE'den geri alınması ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Kontrol hâlâ bizde ortağımızla yola devam edeceğiz"..
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk GE Capital'in Garanti Bankası'nın yüzde 4.65'lik hissesinin satmasına Doğuş Grubu'na ilişkin olarak "GE Capital'in hisselerini alarak Doğuş Holding'in Garanti Bankası'na ve sektöre inancı bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi. Şahenk, 2000 yılında yapılan anlaşma gereği iki hissedarın hisse satışı durumunda ilk alım hakkının diğer hissedarda olduğunu da hatırlatarak "GE ve Doğuş Grubu'nun bu satıştan sonra da, yüzde 51'lik hisseyi elinde bulundurmuş olması önemli. GE'le ortaklık yaptığımız dönemde birlikte nasıl bir hedef belirlediysek bu günde aynı şekilde devam ediyoruz" dedi. Şahenk bu hisse alımının bankanın yönetiminde herhangi bir değişikliğe neden olmadığının da altını çizdi.

YÜZDE 20 HİSSSELERİ HÂLÂ VAR
Ferit Şahenk, Doğuş Holding olarak Türkiye güvendiklerini, bankacılık sektöründe kalacaklarının daha önce de açıkladıklarını hatırlatarak, "Bu yüzde 4.65'lik hissenin getiri bakımından daha fazla kazandıracağını düşünüyoruz. Son alım bankacılık sektörüne, Garanti Bankası'na holding olarak inancımızı göstermesi açısından çok önemli" dedi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, GE Capital'in neden Garanti Bankası hissesi sattığına dair soruma ise "Bu konuda herhangi bir fikrim yok, sormam da doğru olmaz" diye yanıtladı. Şahenk konuşmasına "GE Capital yüzde 4.65 satmış olabilir ancak ellerinde hala yüzde 20'lik hisseleri var" diye sürdürdü.

BİRLİKTE ÇOK İŞ YAPACAĞIZ
Ferit Şahenk, Romanya'daki Bonus programıyla Türkiye'de kazanılan puanların Romanya'ya kullanılmasını, New York Metrosu'nda Garanti Bankası'nın pay pass kartının geçmeye başlamasını örnek göstererek şu noktaların altını çizdi: "Bizim GE ile yaptığımız ortaklıkla Garanti Bankası'nı bölgesel güç yapma gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimiz aynen devam ediyor. Nitekim daha önce açıkladığımız belli açılımlarımız oldu. Önümüzdeki günlerde de bunu ispatlayacak yeni gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız. GE Capital ile birlikte hedefimiz doğrultusunda devam ediyoruz."