kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
İkinci İsrail-Filistin müzakeresinde ilerleme yok
01:16
Filistinliler ve İsrailliler, 27 Kasım Annapolis Zirvesi'nden sonra bu akşam ikinci kez biraraya geldi. Kudüs'teki müzakereden hiçbir sonuç çıkmadı.

Eski başbakan Ahmet Kurey başkanlığındaki Filistin heyeti ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni başkanlığındaki İsrail heyeti arasında bir otelde birkaç saat süren müzakere, İsrail'in yerleşim birimleri politikasına takıldı ve ilerleme kaydedilemedi.

Filistinli müzakereci Saib Erekat, AFP muhabirine, ''İsrail'in yeni yerleşim birimleri açma faaliyeti sona ermedikçe kalıcı çözüm için müzakere yapılamaz'' dedi.

İsrail'in, Batı Şeria'daki Maale Adumim yerleşkesine 250, Doğu Kudüs'teki Har Homa'ya da 500 konut yapacağı birkaç gün önce açıklanmıştı.

Livni'nin danışmanlarından biri de, bu akşamki görüşmelerde Filistinliler'in İsrail'den yeni yerleşim birimlerinin tamamıyla durdurulmasını, İsrail'in de Filistinliler'den eylemci gruplarla mücadele sözünü tutmalarını ve Batı Şeria ile Gazze şeridinde güvenliği artırmalarını istediğini anlattı.

Filistin-İsrail kasım zirvesine öncülük ve evsahipliği yapan ABD de, Har Homa'ya yeni konut yapılacağına ilişkin açıklamaya alışılmadık şekilde tepki göstermişti.