kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amerika ve Irak'la işbirliğimiz sürecek

Bülent AYDEMİR SABAH
Başbakan, ABD Başkanı Bush ile PKK'ya karşı mücadelede işbirliği sürecini değerlendirdi. Her iki lider işbirliğinin süreceği konusunda kararlılığını dile getirirken Bush, "PKK ortak düşmandır" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Amerika ve Irak'la işbirliğimiz sürecek
ABD Başkanı Bush, telefonla görüştüğü Başbakan Tayyip Erdoğan'a güvence verdi: "Terör örgütü PKK, ABD ve Irak'ın ortak düşmanıdır. İstihbarat paylaşımı ve işbirliğimiz sürecek." Erdoğan'da, terör örgütüyle mücadeleye ABD ve Irak hükümeti ile işbirliği halinde devam edeceklerini vurguladı. Erdoğan bayramın üçüncü günü kararlaştırıldığı üzere ABD Başkanı Bush ile bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan ile Bush'un telefon görüşmesi, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani'nin basın toplantısı yaptıkları saatlere denk geldi.

KARARLILIK VURGUSU
Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısına ara vererek ABD Başkanı Bush ile telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Başkan Bush ile görüşmesi 5 Kasım'da Beyaz Saray'da yaptıkları görüşme gibi sıcak bir atmosferde ve verimli geçti. Görüşmede Beyaz Saray buluşmasının ardından terör örgütü PKK ile mücadele konusunda atılan adımlar, istihbarat paylaşımı mekanizmasının işleyişi ve Türkiye'nin son operasyonlarının sonuçları değerlendirildi. Erdoğan ve Bush'un terörle mücadeledeki işbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade ettikleri görüşmede, istihbarat paylaşımının olumlu sonuçlarına vurgu yapılarak, "Bu işbirliği artırılarak devam etsin" yönündeki kararlılık karşılıklı olarak teyit edildi. Beyaz Saray'daki görüşmede olduğu Bush, PKK için, "ortak düşman" ifadesini kullanarak, "Terör örgütü PKK, sadece Türkiye'nin değil, ABD'nin ve Irak'ın da ortak düşmanıdır" dedi.

'HEDEF YALNIZCA PKK'
Erdoğan, PKK ile mücadeleye, ABD ve Irak hükümeti ile işbirliği halinde devam edeceklerini belirtirken, Irak'ın birliği, toprak bütünlüğü konusunda Türkiye'nin desteğinin devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyonlarda yalnızca terör örgütünün hedef alındığını ifade ederken, "Operasyonlarda hedefimiz yalnızca terör örgütü PKK ve yuvalandığı kamplardır. Irak'ın kuzeyindeki kardeş ve dost Irak halkına karşı olumsuz bir tutumumuz asla söz konusu olamaz." dedi.