kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'BÜYÜTMEK İSTEMİYORUZ'... Türkiye'ye nota verdiklerini belirten Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, "Ancak olayı büyütmek istemiyoruz" ifadesini kullandı.

Talabani: Savaş ilan edecek halde değiliz

ANKA
Süleymaniye kentinde Mesud Barzani ile bir araya gelen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani "Terör örgütüne karşı Türkiye'nin kendisini savunmasına hak veriyoruz" dedi..
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Haşimi dün Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani ile Süleymaniye kentine bağlı Dukan kasabasında bir araya geldi. Toplantının ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, "Terör örgütüne karşı Türkiye'nin kendisini savunmasına hak veriyoruz. Biz Türkiye'nin hassasiyetlerini de biliyoruz. Sessiz kalmıyoruz ancak savaş ilan edecek değiliz" diye konuştu. Talabani, bir gazetecinin sınır ötesi operasyonlar öncesi anlaşma yapılıp yapılmadığı konusundaki soruya, "Herhangi bir anlaşma yapılmadı" yanıtını verdi. Barzani ise konuşmasında sınır ötesine yapılan hava harekâtıyla ilgili olarak, "Bu konu kabul edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Sivil yerleşim yerleri de bombalandı. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. Barzani, "ABD, Türkiye'nin Irak köylerini bombalamasına karşıdır, razı değildir" diye konuştu. Gazetecilerin ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Irak ziyareti sırasında neden görüşmediklerine ilişkin bir soruya Mesud Barzani, "Türkiye tarafından köylerimiz bombalanırken hiçbir şekilde terk edip Bağdat'a gidemezdik" dedi.