kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EŞİM BİR ENTELEKTÜEL AK Parti milletvekili Özlem Türköne "Eşim ayrı bir kişilik. O bir entelektüel. Her zaman her fikrine katılmam. Ama onun önerilerini okurum" dedi.

Vekil eşten Amed yorumu: Her fikrine katılmam...

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
AK Parti'li Özlem Türköne, eşinin "Diyarbakır'ın adı Amed olabilir" şeklindeki açıklaması için "İhtiyaç varsa, o zaman konuşulur" dedi..
AK Parti'li Özlem Türköne, eşi Prof. Mümtazer Türköne'nin "Diyarbakır'ın adı Amed olabilir" şeklindeki önerisini değerlendirirken, "Bunlar ihtiyaç varsa, bunların karşılığı gerekiyorsa o zaman konuşulur. Mühim olan devlette böyle bir ihtiyaç var mı? İhtiyaç varsa üzerinde oturulur konuşulur. Önemli olan PKK'nın belinin kırılmasıdır" dedi. Eşini "O tam bir entelektüeldir, hayranlık duyduğum bir entelektüeldir. Görüşlerine bazen katılırım, bazen katılmam ama saygı duyarım" diye öven Özlem Türköne, eşi Prof. Mümtazer Türköne'ye göre değerlendirmelerinde daha milliyetçi motifler çizdi. Başbakan Erdoğan'ın "tek bayrak, tek millet, tek vatan" vurgusunu hatırlatan Özlem Türköne, "Bu prensiplerden asla vazgeçilemez. Bu çerçevede bazı açılımlar olabilir" dedi.

'HER ZAMAN KATILMAM'
Türköne, "Eşiniz Diyarbakır'ın adı Amed olabilir. Siz buna katılıyor musunuz?" sorusuna, "Bunlar içerik. Önemli olan bu tartışma zeminini yakalamak. İnanıyorum ki Kürt vatandaşlarımız da bizim bu saydığımız prensiplere sahipler. Çünkü, biz AKP olarak 81 ilin 80'inden milletvekili çıkardık. Bunu tek bayrak, tek vatan tek millet söylemiyle yaptık" yanıtını verdi. Özlem Türköne, Kürtçe ifade vermeyle ilgili eşinin açıklamasını olumlu bulurken, "Yaşlı Kürt dede ve ninelerimiz mahkemelerde zorlanıyor olabilir. Kürtçe ifade düzenlemesinin bir karşılığı var. En önemli atılacak sosyal açılımların karşılığının olup olmamasıdır. Bu nedenle Kürtçe ifade verme olabilir. Bu da konuşulur" dedi. Ancak Türköne, Kürtçe dilekçeye sıcak bakmadı. Röportajın kendisinden habersiz yapıldığını vurgulayan Özlem Türköne, "Eşim ayrı bir kişilik. O bir entelektüel. Her zaman her fikrine katılmam. Ama onun önerilerini okurum" dedi.