kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Maraton programının değişmez ikilisi... Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu...

Tekrarı olmayan pozisyonda kavga

Hasan ERŞAN-Umut TÜTÜNCÜ SABAH
Canlı yayında tartışılan 'stadyumda iki kameramanın polislerce dövüldüğü' iddiasının yankıları dün de sürdü. Şikâyetçi olan Lig TV kameramanlarını İstanbul Emniyeti suçladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tekrarı olmayan pozisyonda kavga
Lig TV'de yayınlanan Maraton programının sunucusu Şansal Büyüka ile programa telefonla bağlanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah arasında canlı yayında yaşanan 'dayak' tartışması dün de devam etti. Büyüka'nın,"Fenerbahçe-Trabzon maçının ardından iki kameramanın Çevik Kuvvet Polisi tarafından dövülüp ağızlarına biber gazı sıkıldığı" iddiası için Çevik Kuvvet'te görevli üst düzey bir Emniyet yetkilisi şöyle dedi: "Maç giriş ve çıkışlarında protokolün geçişi için Çevik Kuvvet polisi güvenlik koridoru oluşturdu. Bu arkadaşlar o güvenlik hattının içerisindeymiş. Bir görevli komiserimiz onları diğer basın mensuplarının bulunduğu yere gitmeleri için uyarmış. Hatta bunu 3 kere kibarca yapmış ama kameraman arkadaş 'çıkmam' deyip komisere alttan tekme atıp, polis memurunun boğazına sarılmış. Sonra gözaltına alınmış."

EMNİYET: POLİSE TEKME ATTILAR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü de dün internet sitesine konuyla ilgili bir açıklama koydu. Açıklamada stadın protokol kapısında yaşanan olayda, iki görevlinin polise tekme attığı ileri sürülerek, şu ifadeler yer aldı: "22.12.2007 günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı bitimi protokol giriş-çıkış kapısını kapatan iki Lig TV kameramanı görevlilerimizce ikaz edilmek suretiyle çıkış kapısının açık bırakılması istenmiş, ancak şahıslar tarafından ikazlar dikkate alınmadığı gibi görevlilerimize tekme atmak suretiyle fiili mukavemette bulunmuşlardır. Bunun üzerine şahıslar görevlilerimizce gözaltına alınarak, haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilmişlerdir."

"İKİ TARAF DA ŞİKÂYETÇİ"
Şansal Büyüka ise SABAH'a yaptığı açıklamada, 60 yaşında olduğunu, meslek hayatı boyunca kimseye hakaret etmediğini belirterek, "Dileğim kimse bir daha dayak yemesin" dedi. Büyüka, Kadıköy Merkez Karakolu'na şirket avukatıyla olay gecesi saat 01.00'de gittiğini ve dayak yiyen kameramanların da orada olduğunu anlatarak, "Yasal prosedür neyse işlesin' dedim. Sorumlu polise de 'niçin bu arkadaşları dövenler burada değil' diye sordum. Karakol sorumlusu 'Zaten vatandaş polisi sevmiyor' deyince ben de 'sorunu kendinizde arayın' dedim. Olayların sorumlusu komisere de olayların kendisinden kaynaklandığını ve yapacağım yayında bu konudan bahsedeceğimi söyledim. İki taraf da şikâyetçi" şeklinde konuştu. Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Basın Konseyi, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD), iki Lig TV kameramanının polisler tarafından darp edilmelerini kınadı.