kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Canlı bombanın çantasından 3.5 kilogram A-4 tipi ve bilye düzenekli iki bomba çıkınca, polis çevrede güvenlik çemberi oluşturdu.

Polis katliamı son anda önledi

Ercan SARIKAYA - Ferit ZENGİN - Müslim SARIYAR - M
PKK'lı canlı bomba, Mecidiyeköy'de Akbil kuyruğuna girdiği sırada kendisini izleyen polisler tarafından kıskıvrak ele geçirildi. PKK'lının sırt çantasında 3.5 kilo bomba çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Polis katliamı son anda önledi
Kuzey Irak'a düzenlenen operasyonlarda büyük darbe alan PKK'nın, dağda eğitim verdiği canlı bombayla İstanbul'u kan gölüne çevirme planı alarmdaki polisin sıkı çalışmasıyla önlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar doğrultusunda, eylem hazırlığında olduğunu belirledikleri bir teröristi takip etmeye başladı. Terörist dün sırt çantasıyla saat 12.30 sıralarında Mecidiyeköy'deki Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 30 metre karşısında bulunan otobüs durağındaki Akbil gişesinde kuyruğa girdiğinde Terörle Mücadele ekipleri harekete geçti.

BAYRAMDA PATLATACAKTI
Ekipler, bir anda kuyrukta bekleyen PKK'lının üzerine çullanarak etkisiz hale getirdi. Terörist polis minibüsüne bindirilirken sırtından çanta çıkartılıp Akbil gişesinin yanına konuldu. Sırt çantasında 3.5 kilogram A-4 tipi ve bilye düzenekli iki bomba bulundu. Polis hemen çevre güvenliğini sağladı. Bomba imha uzmanları patlayıcıları etkisiz hale getirdi. Emniyet yetkilileri üzerinden 1975 doğumlu Mehmet Demirkaya adına hazırlanmış sahte kimlik çıkan teröristin PKK'lı olduğunu ve geçtiğimiz hafta İstanbul'a geldiğini bildirdi. Emniyet yetkilileri, teröristi bir haftadır adım adım izlediklerini, üzerinde bomba taşıdığında da harekete geçtiklerini belirtti. Yetkililer, PKK'lının bombalı eylemi bayramda gerçekleştirmeyi planladığını, ancak bir aksaklık nedeniyle dün gerçekleştirmek istediğini kaydetti. Teröristin önce metro istasyonundaki tuvalete girerek bilye düzenekli bombayı üzerine saracağı, ardından çantadaki diğer A-4 tipi bombayı metro istasyonuna patlamak üzere bırakıp, kendisinin de Şişli Emniyet Müdürlüğü'ne intihar saldırısını düzenleyeceği anlaşıldı.

'BOMBA EV'E OPERASYON
Teröristin eylem öncesi bombayı teslim aldığı Yenibosna'daki adrese Terörle Mücadele ekipleri ve Özel Harekât Timleri baskın düzenledi. Zafer mahallesinde bulunan bir apartmanın 5. katındaki eve düzenlenen operasyonda içeride bulunan bir kadın gözaltına alındı. İki çocuğu da tedbir amaçlı olarak götürüldü. Polis, kadının kocasının arandığını açıkladı. Baskında evde çok sayıda bomba düzeneği, A-4 yapımında kullanılan malzemeler ve kullanılmaya hazır bomba ele geçirildi. Sahte kimlikle yakalanan sanığın gerçek kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığını açıklayan Emniyet güçleri, teröriste gözcülük yapan bir kişinin daha yakalandığını belirtti.