kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
50 ÖLÜ... Eski Bakan Şerpao yaralıları hastanede ziyaret etti. Bakan, "Hiçbir Müslüman namaz kılmaya gelmiş masum insanın canına kıymaz" dedi.

Bayram sabahında camiye saldırı

Pakistan'da radikal İslamcı teröristlere karşı savaşan eski İçişleri Bakanı'nın ikametgahı intihar saldırısına hedef oldu. 100'den fazla kişinin de yaralandığı olaydan Şerpao canlı kurtuldu..
Pakistan'da "aşırı dincilerin isyanları" nedeniyle OHAL ilan eden Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e yakın isimlerden eski İçişleri Bakanı Eftab Han Şerpao dün bir intihar saldırısına hedef oldu. Eski Bakan'ın malikanesi içinde düzenlenen intihar saldırısında en az 50 kişi öldü. 100'den fazla kişi de yaralandı. Şerpao saldırıdan yara almadan kurtuldu. Yanında bulunan oğluysa hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından yapılan açıklamada saldırının arkasında Taliban ya da El Kaide militanları olduğu kaydedildi.

6 KG PATLAYICI KULLANILDI
İntihar saldırısı ülkenin kuzeybatısında Şerpao'nun ikametgahındaki camide meydana geldi. Görgü tanıkları saldırganın namaz kılanların arasında üzerindeki patlayıcıları patlattığını söyledi. Yerel yetkililer patlama anında namaz kılanların dışında, eski Bakan'a bayram ziyaretine gelen yüzlerce kişinin de olduğunu belirtti. Yetkililer yaklaşık 6 kg patlayıcı içeren bombanın içinde çivilerin de bulunduğunu belirtti. 8 Ocak'taki seçimler öncesinde lağvedilen hükümetin üyesi olan Şerpao, özellikle radikal İslamcı teröristlere karşı verdiği savaşla tanınıyor. Şerpao, geçtiğimiz nisanda da kendisine karşı düzenlenen bir intihar saldırısından hafif yaralanarak kurtulmuş, bu saldırıda da 28 kişi ölmüştü.
Haberin fotoğrafları