kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nedim Akkohen

'Ölçü bilmeyen' yabancının Türkiye'de yaşama şansı yok

EBRU ERDOĞAN
Mozaik Tekstil'in patronu Nedim Akkohen, Türkiye'de iç giyim tüketiminin yetersiz olduğunu, Yunanistan ile İsrail'in rakamlarını bile yakalayamadığını dile getirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ölçü bilmeyen' yabancının Türkiye'de yaşama şansı yok
Laura Baresse markasının sahibi Mozaik Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Akkohen, Türkiye'de 10 yıl önce her mağazada bulunan La Perla, Bilet Doux gibi dünyaca ünlü iç giyim markalarının bugün sadece bazı butik mağazalarda satıldığını belirterek, "Türkiye'deki tüketiciyi anlamayan, Türk kadınının ölçüsünü bilmeyen yabancı iç giyim markalarının yaşama şansı yok" dedi. İç giyimde İsrail ve Yunanistan'ın tüketim adetlerinin bile Türkiye'den fazla olduğunu dile getiren A k k o h e n , Türk kadınının iç giyim tüketiminin yetersiz olduğunu söyledi. İç giyimde teknolojinin çok önemli olduğunu belirten Akkohen, teknoloji ve tasarımda öne çıkan firmaların ayakta kalabileceğini ifade etti. Bu yıl İstanbul'da üretime başladıkları tesislerinde yeni bir ürüne de imza attıklarını dile getiren Akkohen, şunları söyledi: "Özellikle yaz aylarında kadınlar giydikleri tişörtlere uygun sutyen takmak istiyor. Fakat bu kadar çok çeşit ve renkte ürünü de almak istemiyor. Biz arka lastikteki kopça sistemini yanlara taşıdık. Böylece sutyende, askılarla birlikte tüm lastikli alanların renklerini değiştirmek mümkün oldu." Yılda toplam 1 milyon adet sattıklarını, yeni ürünün ise 50 binden fazla satış adedine ulaştığını kaydeden Akkohen, klasik modellerde uyguladıkları bu yöntemi, tasarımlı modellerde de kullanmaya başlayacaklarını belirtti.

'TÜRKİYE'DE İÇ GİYİM DARALMADI'
Yabancı iç giyim markalarının Türkiye'den çıkmasının ve bazı mağazaların kapanmasının, iç giyimde daralma söylentilerine yol açtığını dile getiren Akkohen, gerçekte böyle bir durumun söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Fransız ve İngiliz kadınlarının göğüs çevresi ölçüsünün, Türk kadınından iki santimetre fazla olduğunu anlatan Akkohen, "Bunu bilmeyen üreticinin ayakta kalması olası değil. Öte yandan vaktiyle emekli olanın, ek gelir kapısı arayanların ya da eşine, metresine iç giyim mağazası açanların bu mağazaları kapatması, bu sektörde daralma olduğu anlamına da gelmez" diye konuştu.