kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çikolata hayatınızın neresinde?

Yeni Haber
Ankara'da yapılan bir ankete katılanlar çikolatayı ''hayatın en güzel lezzeti'' ve ''sevginin anlatımı'' olarak tanımladı.

Pİ Araştırma Şirketince yapılan yapılan ankette, Ankara'da yaşayan 15 yaşından büyük 886 kişiye çikolata konusunda sorular yöneltildi. Yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmaya katılanların yüzde 16,33'ü çikolatayı ''hayatın en güzel lezzeti'', yüzde 16,22'si çikolatanın ''sevginin anlatım şekli'' olarak tanımladı. Diğerleri ise çikolatanın ''sevinç adresi'', ''çocukluk sevinci'' ve ''farklı bir yiyecek'' olduğunu söylediler.

''Çikolata hayatımızın neresinde'' başlıklı anket-araştırmanın değerlendirmede bölümünde ise çikolatayla ilgili yararlı bilgilere de yer verildi. Çikolatanın içinde kalsiyum, demir ve antioksidan maddelerin bulunmasından dolayı insan sağlığı için önemli olduğu belirtilen değerlendirme de yer verilen araştırmada çikolatanın kalbi ve dişleri koruduğu da belirtildi.

Bir dilim çikolatanın vücudun kalsiyum ihtiyacını karşıladığı, kakaonun beyindeki bulunan bazı kimyasal maddeleri harekete geçirdiği ifade edilen araştırmada, çikolatanın da alışkanlık yaptığı, ancak kalori dışında bir zararı bulunmadığı kaydedildi.

Araştırmada, ''Çikolata vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirir, vücudu sakinleştirici özelliğinden dolayı hormonların ve enzimlerin düzgün çalışmasına, bağışıklık sistemine yararlı olmaktadır. İşe gitmeden önce çikolata koklayın. Bu sizi rahatlatacak miktarda mutluluk hormonu sağlayacaktır'' denildi.

EL YAPIMI ÇİKOLATA

Gelişen teknolojiyle birlikte seri üretimi yapılan çikolatanın eski usul yapılmasına da devam ediliyor. Ankara'da, ev hanımlığı yaptıktan sonra iş hayatına atılan Yüksel Tunççevik, tatlı bir şeyler yapmak istediğini ve bu nedenle de el yapımı çikolata işini seçtiğini söyledi.

Tunççevik, çikolata yapımında ayrı bir zevk bulunduğunu, el yapımı çikolatanın kalite ve lezzet olarak da farklı olduğunu anlattı.

Ham maddesini Belçika'dan getirerek, kendi imalathanesinde 64 farklı çeşit çikolata üreten Tunççevik, butik çikolata evinde sattığının yanı sıra müşterilerin isteğine göre de bazı çalışmalar yapıyor. Özellikle kız isteme, nişan, düğün gibi özel günler için farklı çikolata ürettiğini anlatan Tunççevik, ''En önemli hizmetlerinden biri de taze çikolata satışımız'' dedi.

(AA)