kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şemanur (6) artık yaşıtları gibi oynayabilecek.

Annesinin ciğeri tekrar hayat verdi

Sevdican GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
Günde 20 kez şeker komasına giren ve zekâ geriliği yaşayan Şemanur'a, 8 saatlik ameliyatla annesinin karaciğeri nakledildi..
Doğuştan "glikojen depo" hastalığı (vücudun şekeri kullanılır hale getirememesi) nedeniyle her gün 15-20 kez şeker komasına giren minik Şemanur, Prof. Dr. Yaman Tokat'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Annesinin karaciğerinin yarısı nakledilen küçük kızın ameliyatını, 5 kişilik bir ekip tam 8 saatte gerçekleştirdi. Şemanur'un hastalığı 3 yaşında bayılmasıyla ortaya çıktı. Hemen Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Şemanur'a teşhis konulamayınca İstanbul Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkikler sonrası ileri derecede karaciğer yetmezliği olduğu ortaya çıktı. Sadece diyet programı verilerek evine gönderilen minik Şemanur, 3 yıldır günde 15-20 defa şeker komasına giriyor. 6 yaşında olmasına rağmen 2 yaşındaki bir çocuğun görünümünde olan Şemanur, zekâ bakımından da yaşıtlarının gerisinde kaldı. Yürüyemeyen, hatta konuşamayan Şemanur'un şeker komasına girmemesi için iki saatte bir yemek yemesi gerekiyor.

'3 YIL ÖNCE YAPILMALIYDI'
Kendilerine daha önce hiç nakil önerilmediğini belirten anne Hatice Bozdemir, "Ameliyattan bir hafta sonra beni taburcu ettiler. Kızım ise 4 gün sonra taburcu olacak. Artık yaşıtları gibi bahçede oynayabilecek" dedi. 4 Aralık günü özel bir hastanede operasyonu yapan Prof. Yaman Tokat ise şöyle dedi: "Naklin 3 yıl önce yapılması gerekirdi. Sadece diyet verilmesi yanlış. Sağlığına kavuşur ancak kaybettiği beyin hücrelerinin telafisi güç."
Haberin fotoğrafları