kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu.

Kadıköy Belediyesi 'Kalkınma' peşinde
Kadıköy Belediyesi, 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi'ne temizlenmesi için verdiği ünlü ressam Hüseyin Avni Lifij'in "Kalkınma" isimli tablosuna üniversite tarafından el konulduğu iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Üniversiteden 1999'da yaptığı başvuruda tablonun kendi envanterinde olduğu yanıtını alan belediye geçtiğimiz Mart ayında Şehremeneti binasını Kadıköy Belediyesi Müzesi haline getirme kararı alınca yeniden tablonun peşine düştü.

30 Bilgi Evi'ni 100 bin çocuk kullanacak
Her mahalleye 2 adet olmak üzere toplam 30 Bilgi Evi yapmak amacıyla yolan çıkan Ümraniye Belediyesi, ilçeyi bilgi evleriyle donattı. Belediye Toplam 23 Bilgi Evi'nin yapımını tamamladı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Denetimsiz internet kafelerde çocukların dimalarının zehirlendiğine" dikkat çekerek, "Ailelerden gelen şikayetler üzerine bilgi evlerini kurduk. Çocuklara tehlike potansiyeli sağlayan mekanlar yerine, zarif nezih bir mekanda aynı hizmeti daha kaliteli veriyoruz" dedi. 12 bilgi evinin hizmet verdiği Ümraniye'de 11'inin daha yapımı tamamlandı. Şu anda yılda 30 bin öğrencinin yararlandığı bilgi evlerinin sayısı 30'u bulduğunda, 100 binin üzerinde çocuğa bu mekanlarda hizmet verilmesi bekleniyor.

Beylikdüzü'nde eğitim seferberliği
Beylıkdüzü Belediyesi'nin verdiği arsa üzerine bağışçıların katkılarıyla yaptırılacak olan Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi ve İhlas Marmara Lisesi'nin temeli, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı tarafından atıldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde temeli atılan 50 yatak kapasiteli Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi'nin, 3 trilyon maliyetle, Kavaklı Mahallesi'ndeki İhlas Marmara Lisesi'nin ise 1 trilyon maliyetle tamamlanması bekleniyor. İstanbul Valisi Muammer Güler'in desteğiyle okuyan Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, çocukken yaşadığı okul sıkıntısını gelecek nesillere yaşatmamak için bölgesinde eğitime sürekli yatırım yaptığını söyledi.
Haberin fotoğrafları