kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Sebzeyi haşlayın besin değeri artsın
Haşlanmamış sebzelerin haşlanmış sebzelere göre besin değerlerinin daha yüksek olduğu biliniyordu. Ancak İtalya'daki araştırmaya göre, sebze doğru haşlandığı takdirde haşlanmayan sebzeye göre besin değerleri daha yüksek oluyor. Haşlanan sebzenin buharlaştıkları için antioksidan kaybetmediği ama kızartıldığı takdirde besin değerinin düştüğü belirtildi.

Arabada 'cep'le konuşana hapis
İngiltere'de, bundan sonra cep telefonuyla konuşurken otomobil kullananlar 2 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yasal düzenlemelerde yapılan son değişikliğe göre, cep telefonu kullananlar doğrudan "tehlikeli bir şekilde araç kullanmakla" suçlanabilecek. İngiltere'de 2003'ten bu yana cep telefonu kullanırken araç kullanmak yasak.

İngiltere'nin popüler ismi Muhammed
İngiltere'de Müslüman nüfusun artmasıyla en popüler erkek çocuk isimleri arasına Muhammed de girdi... 2007'de İngiltere'de doğan çocuklara verilen isimler arasındaki bir araştırmaya göre Muhammed erkek çocuklarına verine en popüler ikinci isim... Jack de en popüler erkek ismi... Yetkililer herhangi bir Müslüman kız isminin en popüler 20 kız çocuk ismi arasında yer almadığını belirtti.