kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İsrail'in bayram günü Gazze operasyonu

AA
Yeni Haber
İsrail askerlerinin, Filistin'de Kurban bayramının ikinci günü Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Mugazi mülteci kampı çevresinde, sabah erken saatlerde başladığı operasyonda akşam saatlerine kadar ölen Filistinlilerin sayısı 6'ya yükseldi.

Operasyonda 5 İsrailli askerle çok sayıda kişi de yaralanırken, yaralı askerlerden biriyle 18 yaşındaki bir Filistinli gencin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yaralananlar arasında ayrıca Reuters için çalışan Nihad Şana adlı Filistinli kameramanla, Hamas'ın El Aksa Televizyonu için çalışan bir başka kameramanın da bulunduğu öğrenildi.

Yerel kaynaklar, Mugazi kampı çevresinde, 10 dolayında tank, buldozer ve zırhlı araçlarla sınırdan 1 kilometre kadar içeri giren İsrail askerleriyle militanlar arasında çıkan çatışmada ölenlerden biri Mugazi'ye bayram ziyareti için gelen bir sivilin de yaşamını yitirdiğini belirtti.

Operasyonda, İslami Cihad'ın Saraya El Kudüs militanlarından 2, Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan da 3 militanın öldüğü kaydedildi.

Görgü tanıkları, bölgede İsrail tanklarının hareket halindeki her nesneye ateş açması nedeniyle, sağlık görevlilerinin çatışma alanına girmekte zorluk çektiğini ifade ediyor.

Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına sabah saatlerinde 3 Kassam roketi atılmış, operasyonun devam ettiği sırada atılan bir başka Kassam ise Sderot'ta bir ilkokulun yakınına düşmüştü. Okuldaki öğrencilerden birinin şoka girdiği ve tedavi altına alındığı belirtilmişti.