kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Youtube'a video gönderin liderler yanıtlasın!

Yeni Haber
Davos'ta Ocak ayı sonunda gerçekleştirilecek olan Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına bu yıl internet kullanıcıları da YouTube üzerinden gönderecekleri videolarla katılabilecek.

Dünya Ekonomik Forumu'ndan yapılan açıklamaya göre, kamuoyu ve Ocak ayı sonunda Davos'ta bir araya gelecek dünya liderleri arasında açık ve samimi bir küresel diyalog oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla YouTube ile işbirliğine gidildi.

"Ülkeler, şirketler ya da bireyler 2008'de dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için hangi ana eylemde bulunması gerektiğini düşünüyorsunuz?" sorusuna YouTube üzerinden verilecek en iyi yanıtlar Davos'un kamuya açık toplantılara izleyicilere gösterilecek. Ayrıca bu mesajların ele alınacağı oturumlar da internet kullanıcıları tarafından YouTube üzerinden izlenebilecek. Davos, YouTube aracılığıyla liderlere video-soru gönderecek kişilere şu önerilerde bulundu:

"-Orijinal olun: Kendi düşünce ve yaklaşımınızı dile getirin. Videolar blog formunda, belgesel ya da skeç biçiminde olabilir.
-Bakış açınızın neden önemli olduğunu açıklayın, kanıt mı, özel hayatınızdan bir bölüm mü sunduğunuzu belirtin.
-Videolarınız üç dakikadan az olmalı.
-Videolarınız iyi görünün, net konuşun, kamerayı sabit tutun.
-Video tanıtımında adınıza, ülkenize ve yaşadığınız kentin adına yer verin.
-Lütfen dikkat: Tüm videolar YouTube Kullanım Kuralları'na tabidir."
YouTube katkısıyla yapılacak oturumlarla ilgili geniş bilgiler Dünya Ekonomik Forumu ve YouTube internet sitelerinden edinilebiliyor.

(ANKA)