kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amerikalı kadın asker, Irak'ta uğradığı tecavüzü kongrede anlattı

Yeni Haber
Irak'ta göreve yaptığı sırada Amerikan özel güvenlik şirketinden arkadaşları tarafından toplu tecavüze uğradığını ileri süren 23 yaşındaki Amerikalı kadın asker Jamie Leigh Jones, Kongrede başından geçenleri anlattı.

Amerikan ordusuna taşeronluk yapan Halliburton şirketinin yan kuruluşlarından biri olan KBR Inc için çalıştığını belirten Jones, 2005 yılında Irak'ta görev yaparken başkent Bağdat'ta sıkı korunan yeşil bölgede tecavüze uğradığını söyledi.

Bağdat'taki dördüncü gününde iş arkadaşlarının "bir tek atma" davetini kabul ettiğini anlatan Jones, iki yudum içtikten sonra gerisini hatırlamadığını, ertesi gün ağrılar ve kanlar içinde uyandığını, askeri bir doktor tarafından muayene edildikten sonra silahlı 2 kişinin nöbet tuttuğu bir karavanda tutulduğunu kaydetti.

Texas'taki babasına ulaşabildikten sonra ülkesine geri dönebildiğini anlatan Jones, babasının Kongredeki Cumhuriyetçi Ted Poe'ya ulaştığını, onun da ABD Dışişleri Bakanlığında girişimde bulunduğunu söyledi.Jamie Leigh Jones, özel KBR şirketi çalışanları tarafından tecavüz edilen en az 11 kadın tanıdığını da belirtti.

KBR'nin, Irak'taki Amerikan birliklerinin yakıt, barınma, temizlik ve yemek ihtiyaçlarını karşılamaktan sorumlu bir şirket olduğu belirtiliyor.

AA