kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sarkozy: Katolik Kilisesine ihtiyacımız var

AA
Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Roma'da San Giovanni in Laterano Bazilikası'nda yaptığı kısa konuşmada, ülkesinin Vatikan'la ilişkisinin "sadece şanlı maziye övgüden ibaret olmadığı"nı belirterek, "Buradaki mevcudiyetimle söylediğim şudur: Tercihlerimizi netleştirebilmek ve geleceğimizi inşa edebilmek için Katolik Kilisesine ihtiyacımız var" dedi.

Sarkozy, Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus tarafından, gelenek doğrultusunda kendisine verilen San Giovanni in Laterano Onursal Belgesi'ni almaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

San Giovanni in Laterano Bazilikası'nın Vatikan'daki Aziz Petrus Bazilikası'nın inşası öncesinde Papaların ikametgah mekanı olduğuna da işaret eden Sarkozy, "Şarlman döneminden beri, ülkemi Hristiyanlığın bu ilk kilisesine bağlayan güçlü bir bağ söz konusu. Buradaki mevcudiyetim de, Fransa'nın tarihine ve uygarlığının en önemli kaynağına bağlılığını sadakatinin göstergesidir" diye konuştu.

VATİKAN'DA AVRUPA'NIN GELECEĞİ DE KONUŞULDU

Öte yandan Sarkozy'nin bugün Papa 16. Benediktus başta olmak üzere, Vatikan'da yaptığı görüşmelerde Avrupa'nın geleceği konusunun da ele alındığı açıklandı.

Vatikan tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmelerde, özellikle Avrupa'nın geleceği, Orta Doğu'daki çatışmalar, Afrika'da kimi ülkelerdeki toplumsal ve siyasal sorunlar, rehineler meselesi gibi konular ele alınmıştır. Başta Katolik Kilisesi olmak üzere dinlerin dünyada oynayabilecekleri rol üzerinde de durulmuştur" denildi.

Görüşmelerin sıcak bir atmosferde cereyan ettiğine değinen açıklamada, Fransa ve Vatikan'ın iyi ilişkiler içerisinde oldukları da vurgulandı.Sarkozy, Vatikan'da bugün Papa 16. Benediktus'un yanı sıra Vatikan'ın Devlet Sekreteri (Başbakan) Tarcisio Bertone ve Dışilişkiler Sekreteri (Dışişleri Bakanı) Piskopos Dominique Mamberti ile de bir araya gelmişti.