kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hedefler tam isabet

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, PKK ile mücadele çerçevesinde dün Kuzey Irak'a düzenlenen hava operasyonunda planlanmış olan hedeflerin hepsine tam isabet kaydedildiğini ve bu noktaların sivillerin yaşadığı meskun mahaller olmadıklarının tespitinin ardından hedef listesine eklendiğini duyurdu.

*GENELKURMAY KAMERASINDAN OPERASYONA AİT İLK GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK için tıklayınız


Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada,

"Başarıyla tamamlanan harekat sonucu hedeflerde meydana gelen hasar ve zayiatın tespiti çalışmaları devam etmektedir. İlk değerlendirmelere göre, planlanmış olan hedeflerin hepsine tam isabet kaydedilmiştir. Söz konusu hedeflerin tümü son derece titiz ve ayrıntılı bir analiz sonucu belirlenmiş ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmişlerdir" denildi ve şöyle devam edildi:

"Gösterilen bu duyarlılığa rağmen, bazı mihraklar tarafından, sivil hedeflere ateş edildiği şeklinde saptırılmış beyanat verildiği ve yayınlar yapıldığı görülmektedir. PKK terör örgütüne hizmet eden söz konusu beyanat ve yayınların arkasındaki gerçek nedenler tarafımızdan bilinmektedir."