kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeni Yunanistan Büyükelçisi Fotis Ksidas, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nde pazar ayinine ailesiyle katıldı.

Büyükelçi ilk ziyaretini Patrikhane'ye yaptı

Bedia Ceylan GÜZELCE /HABER MERKEZİ
Patrik Bartholomeos, bugün Cumhurbaşkanı Gül'le görüştükten sonra görevine başlayacak olan yeni Yunan Büyükelçisi'ni takdis etti..
Geçtiğimiz pazartesi görevini eski Büyükelçi Yorgo Genimatas'tan devralan Yunanistan Büyükelçisi Fotis Ksidas ilk ziyaretini Fener Rum Patrikhanesi'ne yaptı. Pazar ayinine eşi ve oğlu ile birlikte katılan ve Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos tarafından yeni görevine başlaması nedeniyle takdis edilen Ksidas, ilk demecini SABAH'a verdi.

'TÜRKLERİ SEVİYORUM'
Patrikhane'deki ayinden sonra görüştümüz Büyükelçi, "Burada Başkonsolos olarak çalıştıktan sonra Ankara'ya geri gelmeyi hep istedim. Dileğim gerçekleşti" dedi. Yakın zamanda İstanbul'da Türk ve Yunan işdamları ile hükümet kademelerindeki isimlerin katılacağı büyük bir ticari forum gerçekleştirmeyi planladığını belirten Ksidas, daha önce İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapmıştı. Türkleri çok sevdiğini söyleyen Büyükelçi Ksidas, her iki ülkenin de huzurunu kaçıracak herhangi bir krizi önlemek için çalışacaklarını söyledi. Ksidas "Her iki ülke insanı da barış içinde yaşamak istiyor. Amaç barış, dostluk ve kardeşlik" diye konuştu. Yunanistan'ın yeni Büyükelçisi Fotis Ksidas, bugün Ankara'da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile saat 11.30'da görüştükten sonra görevine başlayacak.