kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzmanlar: bölgesel güç olduk

'Bu ölçekte yapılan ilk gece operasyonu'
Emekli Pilot Tümgeneral Seyfettin Seymen: Bir düşman arazisinde ilk defa bu kapsamda bu ölçekte gece harekâtı yapılıyor. Bu da TSK'nın ve Hava Kuvvetleri'nin uzanamayacağı nokta, tahrip edemeyeceği hedef olmadığını göstermektedir. Hedefi tahrip etmekle sorumlu gücün yanı sıra, bu gücün zamanında ve eksiksiz varabilmesini sağlayacak hava savunma uçakları, elektronik savaş uçakları ve destek uçakları da hazır bulunmuştur. Buna askeri literatürde 'paket taarruz' adı verilir.

'Üst düzey bir yönetici öldürüldü bilgisi geldi'
Prof. Dr. Ümit Özdağ: Kuzey Irak'a 1990'lı yıllarda yapılan operasyonlarda ciddi askeri politik sonuçlar alınmıştır. Örneğin 1992 yılında yapılan hava operasyonu ile PKK ile KDP arasındaki ilişki kopartılmıştır. Mevcut şartlar içinde ki bu şartların olumsuz olduğu kanaatindeyim, yapılabilecek en iyi müdahale denilebilir. Şimdi ben bölge ile konuştum. PKK'nın çok üst düzey bir yöneticisinin öldüğünü öğrendim. Fakat kim olduğu konusunda netlik yok.

'Amaç terör örgütünü beyinsiz bırakmaktır'
Emekli Orgeneral Edip Başer: Bu kolay değil çok tehlikeli bir operasyon. Özellikle gece ve hava harekatı... Hele havada yakıt ikmali gibi çok büyük yetenek isteyen işler... Saniyeler önemli. Operasyonun fiziksel hedefi Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün belli başlı konuşlanma alanında PKK'yı beyinsiz bırakmaktır. Ne kadar gerçekleşir bilemiyorum.