kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyükanıt: PKK kampları artık bizim için 'BBG Evi'

ANKARA
TSK'nın K.Irak'a yönelik operasyonunu ana karargâhtan izleyen Org. Büyükanıt, PKK kamplarını BBG Evi'ne benzeterek "Kış da olsa, kar da yağsa, mağarada da yaşasalar onları bulup, vururuz" mesajı verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Büyükanıt: PKK kampları artık bizim için 'BBG Evi'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği dev operasyonu Genelkurmay Karargâhı'ndaki harekât merkezinde, keşif uçakları ve uydu sistemlerinden gelen görüntülerle saniye saniye izledi. Büyükanıt, hiç uyumadan takip ettiği operasyondan sonra sabah evine huzur içinde gittiğini ifade ederek, "TSK'nın geldiği düzeyi gördük gururlandık" dedi. Büyükanıt, şu değerlendirmelerde bulundu:

KAZA DAHİ OLAMAZ: "Şimdi bir K.Iraklı köylünün öldüğü söyleniyor. Kesinlikle şunu belirtebilirim ki, bir tek sivil, tek bir köy vurulmamıştır. Daha önceden kesinlikle saptanmış olan PKK kampları vurulmuştur. Kaza dahi olamaz, söz konusu değildir. Zaten 10 köy vurulmuş olsaydı, herhalde bir kişi değil, daha fazla insan ölürdü."

BBG EVİ GİBİ: "Uzun yıllardan sonra ilk defa son derece başarılı bir harekât yapılmıştır. TSK, Türk halkına ve dünyaya şu mesajı vermiştir: Kış da olsa, kar da yağsa, mağarada da yaşasalar biz onları bulup, vururuz. 'Artık kış geldi, yaz geldi' yok. Bu harekâtlar her zaman devam edecektir. Amerika istihbarat verdi. Asıl önemlisi Amerika, K. Irak hava sahasını bize açarak bu harekâta onay vermiştir. İstihbarat açısından da bir sıkıntımız yok. PKK, artık ayağını denk alsın. Unutmasın ki; artık bizim için onların kampları 'Biri Bizi Gözetliyor Evi' gibidir." Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı K. Irak'taki terör yuvalarına yönelik operasyonu kendi internet sitesinden duyurdu.