kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Adriano Franchini

Meryemana'nın rahibi bıçaklandı

Neşat DİKKAYA-Fatih ŞENDİLSüleyman SAĞAT-Nuray KAY
İzmir Sent Antuan Kilisesi'nde vaaz veren rahip Franchini, 19 yaşındaki bir genç tarafından bıçaklandı. Zanlı suç aleti bıçakla birlikte yakalandı..
İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtindeki Sent Antuan Kilisesi'ne vaaz vermek için giden Meryemana Kilisesi'nin rahibi Adriano Franchini, kilisenin bahçesinde 19 yaşındaki Ramazan Bay tarafından karnından bıçaklandı. Zanlı suç aleti bıçakla yakalandı.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK
Selçuk'taki Meryemana Evi'nde görev yapan ve Türkçe bildiği için pazar günleri Sent Antuan Kilisesi'ne gelerek ayin yönettiği belirtilen Rahip Adriano Franchini (65) ayin bitiminde cemaatle sohbet etti. Ayine katılan ve ayin sonrası cemaatle birlikte çay içen Ramazan Bay da, bir ara Rahip Adriano Franchini ile başbaşa görüştü. Bay, Franchini ile kilisenin çıkışına doğru ilerlerken çıkardığı bıçağı rahibin karnına doğru salladı. Rahip önce yaralandığını fark etmedi yanındakilere "Bana bıçak salladı gördünüz mü?' derken ardından acıyla çığlık atmaya başladı. Saldırgan kargaşadan yararlanarak kaçtı. Özel bir hastanede ilk tedavisi yapılan ve sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Franchini'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Rahip Adriano Franchini'nin olayı anlatırken "Hıristiyan olması için yapması gerekenleri söyledim. Kendisine, 'Böyle Hıristiyan olunmaz, Hıristiyan olmak için önce iyi bir araştırma yapman gerekir' dedim. Bunu söyleyince o anda beni bıçakladı ve kaçtı" dediği kaydedildi.