kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD: Bize önceden haber verildi

Yeni Haber
ABD: Bize önceden haber verildi

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schalow, Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'ta gerçekleştiği operasyon için ABD'den onay istemediğini belirtti ve "Bu operasyonu yapmak, Türkiye'nin kararıdır ve bize önceden bilgi verildi" dedi.

Kathy Schalow, ANKA'nın sorularını yanıtlarken, "Türkiye, operasyon için bizden onay istemedi. Bu operasyonu yapmak Türkiye'nin kararıdır ve bize önceden bilgi verildi" şeklinde konuştu. Operasyonun ABD'den alınan istihbarat ile gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda bilgi vermeyen Schalow, buna karşın, Başkan George W. Bush'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Beyaz Saray'daki görüşmesi sırasında PKK ile mücadele için Türkiye ile istihbarat paylaşımı konusunda çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye ile birlikte bu çalışmaları sürdüreceklerini söylediğini anımsattı.



ABD'DEN İLK DEĞERLENDİRME

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schalow, TSK tarafından Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen harekatı değerlendirirken "PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile çok yoğun çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Kathy Schalow, harekatın ABD tarafından sağlanan istihbaratın katkısı ile de gerçekleşip gerçekleşmediği sorusunun karşısında harekatın detaylarının Türk GenelKurmay Başkanlığına sorulması gerektiğini belirterek "PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile çok yoğun çalışmalar yapıyoruz" dedi.

(ANKA)