kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şemdinli'de bir kitapçıya bomba attıktan sonra kaçan iki kişi halk tarafından yakalanmıştı. Yakalananlar JİTEM elemanı çıkmıştı.

Şemdinli sanıklarına 'tahliye ödülü' verildi

Ersan ATAR ANKARA
Askeri mahkemenin tahliye ettiği Şemdinli sanığı iki astsubay Batı'ya tayin edildi. Astsubaylar, bir aylık izinden sonra yeni görev yerlerine gidecek..
Askeri mahkemenin tahliye ettiği Şemdinli Davası sanıkları astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz, jet hızıyla "Batı illerine" tayin edildi. Silahlarını teslim alan iki astsubaya birer ay izin verildi. Jandarma Kolordu Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi'nin cuma günü tahliye ettiği Şemdinli Davası sanıkları astsubaylar Ali Kaya ile Özcan İldeniz'in, 2 yıl tutuklu kaldıkları askeri cezaevinden çıkar çıkmaz, yaşamları değişti. Alınan bilgilere göre Kaya ve İldeniz askeri cezaevinden salıverildikten sonra Şemdinli olayları sırasında da yanlarında olan üzerlerine zimmetli silahlarını geri aldılar.

JET TAYİN ÇIKTI
Hakkâri İl Jandarma Alay Komutanlığı, iki astsubaya birer ay izin verdi. Kaya'nın iznini; Bitlis - Mutki'de, İldeniz'in de Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde geçireceği öğrenildi. Kaya ve İldeniz'i tahliye sonrası bekleyen sürprizler, silahlarının teslim edilmesi ve izin verilmesi ile sınırlı kalmadı. İki astsubayın, ismi bilinen ancak güvenlik gerekçesiyle "şimdilik" gizli tutulan iki Batı iline tayin edilmelerine ilişkin yazı hazırlandı. Kaya ve İldeniz'in tayin yazılarının, izin dönüşünde tebliğ edileceği öğrenildi. Sivil mahkeme tarafından 39'ar yıl hapis cezasına çarptırılan astsubaylar, davanın askeri mahkemeye geçmesinden sonra önceki gün yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.

KUTLAMA İDDİASI
Bu arada PKK yanlısı Fırat Haber Ajansı, astsubayların tahliyesinden sonra Şemdinli'de Alay Komutanı'nın da aralarında bulunduğu askeri yetkililerin, 2 tank eşliğinde kutlama yaptıklarını ileri sürdü. Ali Kaya
Haberin fotoğrafları