kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

BBC harekatı tüm dünyaya duyurdu

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği hava harekatı dünyada yankı buldu. BBC, Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki "PKK'lı teröristleri" bombaladıklarını bildirdi.

İngiliz yayın kurumu BBC, "Türk uçakları Kuzey Irak'ı bombaladılar" başlıklı haberinde "Türk uçakları, sınır ötesinde PKK teröristleri olduğu sanılan hedefleri bombaladı" dedi.

Buna karşın, Kuzey Irak'taki "yetkililer"in, uçakların bazı köyleri vurduğunu söylediklerini de belirten BBC, söz konusu köylerde "PKK'lıların" olup olmadığı konusunun ise, teyid edilmediğini de kaydetti.
BBC, haberinde Türk Parlamentosu'nun, Ekim ayında Türkiye'deki saldırıları hızlandıran PKK'ya karşı Kuzey Irak'a operasyon yapma izni veren tezkereyi onayladığını anımsatarak Ankara'nın sınıra yakın bölgelerde tank, top ve savaş uçakları ile desteklenen 100 bin asker yığdığını da söyledi.

Irak ve ABD'nin Türkiye'den sınır ötesi operasyonu yapmamasını istediğini belirten İngiliz yayın kurumu, "3 bin kadar PKK'lının Kuzey Irak'da olduğu inanılıyor. Türkiye, yerel yetkileri onları desteklemekle suçladı" dedi.

LE MONDE: "TÜRK ORDUSU BİR OPERASYON DAHA YAPTI"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği harekatın yankıları sürüyor. Fransız Le Monde gazetesi, Türk ordusunun "Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı yeni bir operasyon yaptığı"nı belirtirken 10 Kürt köyünün bombalandığı iddiasına da yer verdi.

Le Monde gazetesi, internet sayfası, Türk ordusunun "Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı yeni bir operasyon yaptığı"nı belirtti.

Türk savaş uçaklarının gece sırasında Kuzey Irak'taki "PKK'lı teröristleri" bombaladıklarını kaydeden gazete, ilk başta Kürt kaynaklarının gelen operasyon bilgisinin, daha sonra Genelkurmay Başkanlığınca doğrulandığını yazdı.

Fransız gazetesi, Irak'taki bir yetkilinin, Türk uçaklarının 10 Kürt köyünü bombaladığını, bir kadın öldürüldüğünü, iki kişinin yaralandığını ifade ederken diğer bir kaynağın ise sadece iki yaralı olduğunu söylediğine dikkat çekti.

Peşmerge Sözcüsü Cabbar Yava'nın, "ailerin köylerinden kaçtıkları" yolundaki açıklamasını da aktaran gazete, sınır bölgesinde binlerce asker konuşlandıran TSK'nın 1 Aralık'ta Kuzey Irak'ta bir operasyon yaptığını anımsattı.

(ANKA)