kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kürt yönetimi operasyonu internetten duyurdu

Yeni Haber
Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) internet sitesi, Türk uçaklarının Kandil bölgesine saldırdıklarını belirterek saldırı sırasında bölgedeki birkaç köyün vurulduğunu öne sürdü.

KYB internet sitesi, "Kandil bölgesindeki bilgi sahibi bir kaynağa" dayanarak verdiği haberde yerel saatte 02.00'de gerçekleşen saldırı sırasında Türk uçaklarının, "Kortek, Razia, Mardo ve Halatokan ile Kandil dağındaki diğer köylere saldırdıklarını, saldırı sonucunda bir kişi öldüğünü, iki kişinin de yaralandığı"nı iddia etti.

Söz konusu köylerdeki halkın bölgeden kaçtığını kaydeden site, saldırıların saat 04.00'te durduğunu kaydetti.


DTP: "Operasyon bir an önce durdurulmalı"


DTP, TSK'nın Kandil Dağı'ndaki PKK kamplarına yönelik geniş çaplı hava operasyonuna ilişkin ilk değerlendirmelerini yaptı. DTP'li Fatma Kurtulan, operasyonun biran önce durdurulması gerektiğini savundu.

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, operasyona ilişkin ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Kuzey Irak'a yönelik operasyonun bir an önce durdurulması gerektiğini" savundu ve şöyle dedi :

"Operasyonu çözüm olarak görmüyoruz. Şiddet çözümsüzlüğü derinleştirir. Bu yöntemlerle 30 yıldır çözüme ulaşılamadı. Operasyonlar bir an önce durdurulmalı. Biz diyalog ve demokratik yöntemlere inanıyoruz."

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, da, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik askeri operasyona ilişkin olarak yaptığı değerlendirme de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Demirtaş, "Başbakan bir yandan eve dönüşten bahsediyor bir yandan da operasyon yapılıyor. Bunlar birbiriyle uyumlu değildir. Bu bir çelişkidir. Biz mecliste tezkereye hayır diyen tek partiydik. Hiçbir operasyonun sorunu çözmeyeceğine, daha sorunu içinden çıkılmaz hale getireceğine inanıyoruz" diye konuştu.