kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gaziantep'te lunapark açılışına katılan Bakan Şimşek, çocuklar gibi eğlendi.

Şimşek: Sosyal güvenlik reformu 15 Ocak'ta

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Sosyal güvenlik reformu en geç Ocak 15'te yürürlüğe girecek. Ancak idari kısmı biraz zaman alacak" dedi. Şimşek, seçim bölgesi Gaziantep'te, iş dünyasının sert eleştirileri ile karşılaştı. Antep'te yenilikçiliği ile öne çıkan ve ilk 1000 sanayi kuruluşu içinde 28'e giren işadamları için düzenlenen ödül töreni reel sektörle bakanın "üretim atışmasına" sahne oldu. Antepli sanayiciler ülkenin asli gündeminden uzaklaştığını, üretimin cezalandırıldığını savununca Şimşek, "Her şey ne güllük gülistanlık ne de iddia edildiği kadar kötü. Kurumlar Vergisi yüzde 33 değil miydi? Şimdi nerede? Son 4.5 yılda birikimli enflasyon yüzde 63 iken biz elektrik fiyatlarını nominal olarak yüzde 6.5 indirmişiz. Biraz dengeli bakın. Türkiye'nin ciddi yapısal problemleri var. Bunlar 1 günlük, 4 yıllık problemler değil. Bu ülkede eğitime, altyapıya yatırım yapılmamış, borç biriktirilmiş" dedi. Şimşek şöyle dedi:
* EKONOMİK GİDİŞAT: Gaziantep'te esnafı gezdim. Bir çocuk bana sordu. "Hani herşey iyi olacaktı?" O kadar basit değil. Ona da söyledim. "Roma bir günde kurulmadı, bir günde yıkılmadı."
* DEĞERLİ YTL: Size, parası değer kazanan en az 10 ülke sayarım. Güney Afrika, Brezilya gibi.
* ENFLASYON: Dünyanın her tarafında enflasyon yükseliyor. Çünkü gıda fiyatları yükseliyor. Kuraklığı gözardı edemezsiniz.
* CARİ AÇIK: Evet, cari açık yüksek. Ancak 2002 yılı enerji fiyatlarını alın, 2006'da cari açığın milli gelire oranı yüzde 4.1.