kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çevreciler tek ses: Kyoto'yu imzalayın!

Özgür GÜRBÜZ/HABER MERKEZİ
Kyoto Protokolü'nün imzalanması için Kadıköy'de düzenlenen mitinge katılanlar, yaklaşan tehlikenin boyutlarına dikkat çekti..
Küresel Eylem Grubu adı altında biraraya gelen çevreci örgütlerin düzenlediği "Kyoto Protokolü İmzalansın, Küresel Isınmaya Hayır" mitingi, dün İstanbul Kadıköy Meydanı'nda gerçekleştirildi. Miting sera etkisi yaratan gazların emisyonlarını kısmak üzere oluşturulan Kyoto Protokolü'nün Türkiye ile ABD tarafından imzalanmamasını protesto etmek amacıyla düzenlendi. Farklı illerden gelerek mitinge katılan çevreci gruplar, Tepe Nautilus önünde toplanıp İskele Meydanı'na kadar ellerinde, "Kyoto'yu imzala'', "Nükleer istemiyoruz'', "Ne kömür, ne petrol, ne nükleer, güneş, rüzgar bize yeter'' yazılı pankartlarla ve sloganlar atarak yürüdü. Küresel ısınmanını etkilerinin önümüzdeki 10-15 yılda tepe noktasına ulaşacağını belirten Açık Radyo Yayın Yönetmeni ve akademisyen Ömer Madra, "7 yaşımdaki torunum 15 yaşına geldiğinde yapacak hiçbir şeyimiz kalmayacak" diye konuştu.

TEK VEKİL URAS'TI
Mitinge katılan tek milletvekili ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise, "Nükleer pahalı dedik, atıkları depolayamazsınız dedik anlamadılar. Onların anlayacağı dilden söyleyeyim. Tanrının yarattığı atomu parçalamak kadar şeytani bir iş olabilir mi" dedi.
Haberin fotoğrafları