kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ağaoğlu, "Adım ‘My’ pojeleri ile anılıyor ama 1981’de Anadolu yakasının 18 katlı ilk binasını da ben yapmıştım" diyor.

Forbes listesini tanımam para-iman kimde bilinmez

MENEKŞE ATASELİM
Bodrum'daki projesinden 5 milyar dolar gelir bekleyen Ali Ağaoğlu namı-diğer 'Oflu Trump' servetini açıklamıyor ama, "İyi kazanıyorum. Parayla imanın kimde olduğu bilinmez" diyor..
Babasının yanından ayrıldıktan sonra kurduğu yeni şirketle 10 milyon metrekareye yakın inşaata imza atan ve hem yaptığı işler hem de özel hayatıyla dikkatleri üzerinde toplayan Ali Ağaoğlu, deyim yerindeyse Türkiye'nin 'emlak baronu'. Son yıllarda 'My (benim)' konsepti ile geliştirdiği binlerce konut dışında turizmden enerjiye pek çok farklı sektöre de el atan Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun patronu, 665 milyon dolar olarak ifade edilen serveti ile Forbes dergisinin Türkiye'nin 100 zengini listesinde de 54'üncü sırada görünüyor. Kendisine 'Oflu Donald Trump' yakıştırması yapılan Ağaoğlu, aslında bu durumdan hoşnut fakat listenin 54'üncü sırasında olmayı da, 665 milyon dolarlık serveti de kabul etmiyor. "Parayla iman kimde, belli olmaz" diyen Ağaoğlu ile 5 milyar dolarlık satış hasılatı beklediği projesini, sektörün son durumunu ve 'işle uğraşmadığı zamanları' konuştuk...

* 2008'de İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilk projeleriniz başlayacak. Seneye kaç konut inşa edeceksiniz? Ne kadar gelir bekliyorsunuz? Evet, Avrupa'ya ilk kez geçiyorum çünkü şimdiye dek stoklu arazilerimde çalıştım ve bunların hepsi Anadolu yakasındaydı. Biz küçük araziye sığmıyoruz, problemli yer istemiyoruz. Bahçelievler ve Ayazağa'da sonunda bu şartlara uygun yerler bulduk, birkaç aya başlıyoruz. Toplam 2 bin 500 kadar konut yapacağız. Anadolu yakasında da yeni projeler başlayacak. 4-5 yeni proje ile tam gaz gideceğiz. Fiyatlar da yine B gelir grubuna hitap edebilecek seviyede olacak. Bodrum'daki projenin inşası da başladı. Toplamda 5 milyar doları yakalayan satış geliri hedefliyoruz.

* Servetiniz 665 milyon dolar olarak gösterilmiş ve Türkiye'nin en zengin 54'üncü kişisi olmuştunuz. Bu yıl da sizi listede görecek miyiz? Hiç öyle bir beklentim yok, olmadı. Tek önemsediğim işimi doğru yapmak. Allah bereket versin, iyi para kazanıyorum. Oradaki rakamı ve sıralamayı da kabul etmiyorum. Amacım hiçbir listeye girmek değil, başarı.

* Yani daha üstte misiniz? Öyle demiyorum. Siz hangi anlamda alıyorsanız öyle alın. Üstte ya da altta... Ama ben o sıralamayı kabul etmiyorum. Sadece iyi para kazandığımı söylüyorum. Parayla iman kimde belli olmaz.