kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Provokasyona sakın gelmeyin'

Fikret Aydemir
NATO'nun kontrolündeki Kosova'nın nihai statüsü ile ilgili Birleşmiş Milletler'de yapılan görüşmeler için sona gelindi. Dünyanın haftalardır kitlendiği 10 Aralık tarihine 24 saat kala Kosova'nın yarından sonrasını bölgeyi en yakından tanıyan politika uzmanlarından bir isme sorduk. Priştina Üniversitesi profesörlerinden Milazim Krasniqi bağımsızlığın şiddet olaylarının önünü açacağını düşünmeyenlerden. İşte "Kosova'nın bağımsızlığı tüm bölgeye rahat bir nefes aldıracak" öngörüsünde bulunan Krasniqi'nin sorularımıza verdiği yanıtlardan çarpıcı bazı alıntılar;

* BM kararından sonra Sırbistan ve Kosova Sırpları'nın ne yapacağı çok önemli. Sabırlı bir bekleyiş var. Provokasyonlara dikkat edilmeli.

* Kosova'daki Sırp Kilisesi savaş çığırtkanlığı yapıyor. Sırp psikopos ülkesinden Kosova sınırlarını kapatmasını, Sırp ordusunun askeri seferberlik yapmasını istedi.

* Bağımsızlığın ilan edilmesi ile iç karışıklık çıkartılarak ordunun müdahalesi sağlanmak isteniyor. Kosova Sırpları'nın şiddete başvuracaklarını sanmıyorum.

* Sadece küçük aşırı gruplar şiddet yanlısı. Küçük olaylar cereyan edebilir ancak, NATO güçleri ve uluslararası camia bu olayların büyümesine izin vermez.
Haberin fotoğrafları