kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatma Girik

Ağırlığınca altın rol yazılacak

Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde Girik'e 'Altın Karagöz' heykelciğini veren Çağan Irmak, "Hiç değişmedi. Söz veriyorum. Ona ağırlığınca altın rol yazacağım" dedi..
2'nci Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, 7 Aralık 2007 Cuma gecesi Bursa'nın tarihi mekânı Tayyare Kültür Merkezi'ndeki açılış gecesiyle başladı. Fadik Sevin Atasoy'un sunumunu yaptığı gecede, Türk sinemasının; Halil Ergün, Yılmaz Köksal, Engin Çağlar, Şerif Sezer, Yusuf Sezgin, Serdar Gökhan, Şemsi İnkaya gibi usta oyuncularının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan da sinemaseverlerle buluştu. Festival Başkanı Burçak Evren, açılış konuşmasında, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz İpek Yolu Film Festivali'nde 7 salonda 200 film sunarak çıtayı daha da yükselttik. Yalnızca filmleri yarıştırmayacağız, aynı zamanda 7'nci sanat sinemayı her boyutuyla sinemaseverlerin beğenilerine sunacağız" diye konuştu.

51'İNCİ YILDA, IRMAK FİLMİ...
Gecede, "Ahmet Vefik Paşa Onur Ödülü"ne layık görülen Fatma Girik'e "Altın Karagöz" heykelciliğini, geçen yılın "Muhsin Ertuğrul Ödülü"nün sahibi Çağan Irmak verdi. Irmak, Girik için "Hep o aynı bakışlar, aynı gözler. Söz veriyorum; ona, ağırlığınca altın rol yazacağım ve o filmi çekeceğim" derken, Girik de, "Sanatta 50. yılım. Anlaşılan 51'inci yılımda Çağan Irmak filmiyle karşınızda olacağım" ifadesini kullandı.
Haberin fotoğrafları