kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gedük ailesinin kızları Şaha bebek, soğuktan donup ölünce aileye yardım yağdı. İki oğullarının nüfus kâğıtları çıkarıldı ve Amşe ile Mehmet'in de resmi nikâhları kıyıldı.

Şaha'nın ailesine lüks ev yaptıracak

Mehmet YILDIRIM / SABAH
Bir bankacı, sobasız ve camsız bir evde ölen Şaha bebeğin ailesine 100 metrekarelik lüks ev yaptırıyor..
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Sınırgören köyü Akacık mezrasında 4 yıldır evli olan Amşe ve Mustafa Gedük çiftinin yaklaşık 4 ay önce Şaha adını verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Ancak Mustafa Gedük, vatani görevini yapmak üzere Hatay'a gittiği için kızının doğumunu göremedi ve mutlu haberi askeri birliğinde arkadaşlarıyla kutladı. Fakat mezrada briketten yapılmış 4 odalı ve sadece tek odasının üzeri brandayla örtülü, diğerleri ise açık olan evde kalan aile, büyük bir acı yaşadı. Ailenin 4 aylık bebeği Şaha, annesi tarafından yatağında soğuktan donarak ölmüş halde bulundu. Dramın SABAH gazetesinde yer alması üzerine Gedük ailesine, yurdun dört bir yanından yardım yağdı. Aileye bir yardım da adının açıklanmasın istemeyen İstanbullu hayırsever bankacıdan geldi. İsminin açıklanmasını istemeyen bankacı aileye, köylerinde yeni bir ev yapacağını açıkladı.

35 BİN YTL'YE MAL OLACAK
Hayırsever bankacı, şu anda hayırseverler tarafından üzeri kapatılan babaya ait evin hemen yan tarafında 100 metrekare 2 oda, 1 salon, mutfak, banyo ve tuvaleti olan lüks bir ev yaptırıyor. Yaklaşık 35 bin YTL'ye mal olacağı belirtilen evin, temelinin hemen atılıp, 1 ay içinde de aileye teslim edileceği belirtildi. Gedük ailesi, kendilerine yapılan yardımlardan dolayı herkese teşekkür ettiklerini belirterek, şunları söylediler: "Allah razı olsun. Bundan sonra çocuklarımız ve bizler artık soğukta kalmayacağız. Sayesinde güzel bir evde ailece çok daha rahat bir yaşam süreceğiz."