kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KİLİSEYE GARANTİ VERDİ.... Kilise'nin ve Katolik dininin önemini her fırsatta vurgulayan Dışişleri Bakanı D'Alema, "eşcinsel evliliklerin yapılmayacağı konusunda da gerekli garantileri" verdi.

D'Alema dini 'keşfetti'

Yasemin TAŞKIN ROMA
İtalya'nın önde gelen komünist liderlerinden olan Dışişleri Bakanı, şaşırttı. Dinin cazibesini hissettiğini, eşcinsel evliliklere karşı olduğunu söyleyen Bakan'ın oy peşinde olduğu iddia edildi..
Komünist siyasi partilerin Avrupa genelinde önemli isimlerinden olan İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema ülkesinde tartışmalara imza attı. Beklenmedik şekilde "din odaklı" yaptığı bu açıklamalarla "oy uğruna Katolikleri mutlu edecek sözler sarfettiği" yorumları yapıldı. Başkent Roma'daki Kristof Kolomb Teknik Enstitüsü'nde gençlere hitap eden D'Alema, "Katolik değilim ama dinin cazibesini hissediyorum" dedi.

'EVLİLİK KADIN-ERKEK ARASINDA'
Kilise'nin savunduğu en güçlü fikirlerden birine de destek vererek eşcinseller arasında evliliğe karşı olduğunu söyleyen D'Alema, "Bir kadın ve erkek arasındaki evlilik, anayasaya göre ailenin temelidir" dedi. Gençliğinde Komünist militanlık yaptığı söylenen ve Komünist Parti'nin önemli liderleri arasına giren Bakan'ın dine yakınlaşması, Katolik oyları partisine toplama çabası olarak görülüyor.

KOMÜNİSTLER 'İMANA GELDİ'
Bu son açıklamalarıyla ülkede etkin olan Katolik oylarını sadece sağ partilerin değil, merkez solun da hedefine aldığı konuşuluyor. Eski komünist liderlerden Piero Fassino da 9 yıl boyunca bir din okuluna gittiğini açıklamıştı. Meclis Başkanı, Yeniden Kuruluş Komünist Partisi lideri Fausto Bertinotti de kısa bir süre önce "din konusuna kafa yorduğunu" söyledi. Ateizmin en önemli isimlerinden biri olarak geçen İngiliz yazar Antony Flew da 2004'te "dine yönelmeye başladığını" açıklayarak şaşkınlık yaratmıştı.