kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ülkemizi böldürmeyiz

Fikret Aydemir
BM yönetimine geçtikten sonra 2002'de başbakan seçilen Recepi, bağımsızlık için şubattaki Sırp seçimlerini bekleyeceklerini söyledi: Sırp aşırıların kuzey bölgelerini almasına izin vermeyiz.....
Dünyanın en sorunlu, en gerilimli bölgelerinden biri olan Kosova'da iki yıl boyunca kritik bir görevde bulunan Bayram Recepi ile ofisinde görüştük. Halen ülkenin önemli figürlerinden biri olan deneyimli siyasetçi, bağımsızlık hazırlıklarıyla ilgili farklı bir iddia ortaya attı. 10 Aralık'ta açıklanacak BM raporunun ardından hemen bağımsızlık ilan etmeyeceklerini, Sırbistan'da yapılacak genel seçimi bekleyeceklerini söyledi. Kosova Demokrasi Partisi'nin (PDK) başkan yardımcılığını da yürüten Recepi, "BM Güvenlik Konseyi 19 Aralık'ta Kosova'yı tartışacak. Ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon kararını açıklayacak. BM'den bir anlaşma çıkmasını beklemiyoruz. Ancak Sırbistan'da seçim var. Bağımsızlık ilanı için bunu bekleyeceğiz" dedi.

'AB BEKLEYİN DEDİ'
Recepi, beklemeleri yönündeki telkinlerin de AB Komisyonu yetkililerinden geldiğini vurgulayarak şönleri söyledi: "Sırbistan'da 22 Ocak-3 Şubat arasındaki seçimlerden sonra bağımsızlığımızı ilan edeceğiz. Ancak, Sırbistan oyun oynayıp seçimleri ertelerse biz de beklemeyiz. Bağımsızlık önünde kimse duramaz..." Kosova'nın tek taraflı bağımsızlığını kesinlikle tanımayacaklarını ilan eden Sırbistan'ın "ülkelerini bölme planı olabileceğini" söyledi. Recepi, "Bağımsızlık ilanından sonra kuzey bölgelerindeki Sırp aşırılar, Sırbistan'a bağlandıklarını açıklayabilir. Ama buna izin vermeyiz. Kosova'nın bölünmesine asla müsamaha göstermeyiz" dedi.