kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gürcistan'da cumhurbaşkanı adayından intihar girişimi

Yeni Haber
Gürcistan'da 5 Ocakta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin adaylarından biri, televizyonda kendisine konuşma hakkı tanınmadığı gerekçesiyle intihar girişiminde bulundu.

Almanya'nın Tiflis Büyükelçiliği önünde kendini asmak için hazırlık yaptığı sırada polis tarafından engellenen Şalva Sersvadze, gazetecilere yaptığı açıklamada, televizyonda kendisine konuşma hakkı tanınmasını istediğini, bu hakkın tanınmaması nedeniyle intihara kalkıştığını söyledi.

Siyasi parti ya da herhangi bir teşkilata üye olmayan Sersvadze, yabancı ülkelerden siyasi sığınma talebinde bulunmak istediğini de bildirdi.Bu arada, İleri Gürcistan Hareketi lideri Teymuraz Şaşiaşvili'nin de cumhurbaşkanı adaylığını geri çektiği bildirildi.

Şaşiaşvili, yaptığı açıklamada, ülkede adil ve demokratik seçim yapılacağına inancının kalmadığını belirterek, ''Başkansız Gürcistan'' isteyen birleşik muhalefeti destekleme kararı aldığını söyledi. Şaşiaşvili, muhalefet partilerine iktidara karşı birleşilmesi çağrısında bulundu.

Şaşiaşvili'nin geri çekilme kararıyla, Merkezi Seçim Komisyonuna (MSK) adaylık başvurusunda bulunanların sayısının 15'e düştüğü bildirildi.

AA