kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çin'de maden kazası: 96 ölü

Yeni Haber
Çin'in kuzeyindeki Şanşi eyaletinde bir kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında 96 kişi öldü, 74 kişi kayboldu...
Çin Merkezi Televizyonu CCTV'nin haberine göre, Linfen şehrine bağlı Hongtong ilçesindeki Rui Zhiyüen kömür ocağında sabah erken saatlerde meydana gelen patlamadan sonra ocakta bulunan işçilerden 13'ü kurtarıldı. Haberde başka detay verilmezken, ismini açıklamayan bir yerel yetkili ise patlamayı doğrulayarak, 100'den fazla işçinin ocakta mahsur kaldığını söyledi.

Yerel hükümete ait ocağın yıllık üretim kapasitesinin 200 bin ton olduğu bildirildi.Günde ortalama 13 kişinin maden kazalarında öldüğü Çin'deki kazaların çoğunluğu yetersiz güvenlik önlemlerinden kaynaklanıyor. Geçen ağustos ayında Şandong eyaletinde iki ocağı su basması sonucu 181 kişi ölmüştü.

Bu arada Yeni Çin Haber Ajansı, Çin'in kuzeyindeki Hıbey eyaletinde bir demir ve altın cevheri madeninde pazartesi günü meydana gelen çökme sonucu 11 işçinin mahsur kaldığını duyurdu. Haberde, özel girişime ait madendeki kazanın bugüne kadar resmi makamlara bildirilmediği kaydedildi.