kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kalaşnikof'lu saldırıda hayatını kaybeden Alaattin, Fahrettin ve Tahsin Teke'nin yakınları cenazede Kürtçe ağıtlar yaktı. Teke ailesi kan davasından kurtulmak için 6 ay önce Bitlis'in Tatvan ilçesinden İstanbul'a göç etmişti.

İstanbul'da Kalaşnikof'la kan davası infazı

Deniz DERİN SABAH
Gaziosmanpaşa'da kan davası nedeniyle bir minibüse düzenlenen Kalaşnikof'lu saldırıda Teke ailesinden üç kişi öldü, bir kişi yaralandı..
Bitlis'in Tatvan ilçesinde 6 ay önce yol verme nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin ölmesi sonucu başlayan kan davası İstanbul'a sıçradı. İki aile arasındaki gerginlik, Teke aşiretinden bir baba ile oğlunun kavga sonucu Ayaz aşiretinden bir kişiyi öldürmesiyle başlamıştı. Bitlis'ten kaçarak İstanbul'a gelen ve Sultançiftliği Malkoçoğlu mahallesi Namık Kemal caddesi 43 numarada bir inşaatta çalışmaya başlayan Alaattin (37), Fahrettin (39) ve Liyattin Teke (35) kardeşler ile amca çocukları Tahsin Teke, dün sabah minibüsle işyerlerine geldi.

YAYLIM ATEŞİ AÇILDI
Araçtan inen kardeşlere, plakası alınamayan ve içinde 4 kişi bulunduğu öğrenilen beyaz otomobilden Kalaşnikof'larla ateş açıldı. Bu sırada Alaattin, Fahrettin ve Tahsin Teke hayatını kaybederken Liyattin Teke hafif yaralandı. Saldırganlar otomobille kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri 32 boş kovan buldu. Boş kovanları inceleyen polis, görgü tanıklarından olayla ilgili bilgi aldı. Saldırıyı duyarak gelen Teke ailesinin yakınları ise, gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi. Olayın ardından cesetler otopsi yapılmak üzere Adlı Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken saldırıdan yaralı olarak kurtulan Liyattin Teke ifadesi alınmak üzere Emniyet'e götürüldü. Liyattin Teke ilk ifadesinde aynı yönden iki silahla kendilerine ateş edildiğini söyledi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
Haberin fotoğrafları