kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BELÇİKA KADAR ALANA AĞAÇ EKİLECEK Erdoğan, Belçika büyüklüğünde toplam 2 milyon 300 bin hektar alanın ağaçlandırılmasını hedefleyen projeyi başlattı.

'Bilezik satıp ev alan, kaçak bina yapanla eşit olamaz'

Kaçak bina yapana devletin elektriği, suyu götürdüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu noktada bir adaletsizlik var. Bunların bir düzene konması lazım" dedi..
İstanbul'un sürekli göç almaya mahkum olmaması gerektiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kaçak bina yapanlar ile evini hukuki yollarla alanlara eşit muamele yapılmaması gerektiğini söyledi. Erdoğan, 20 Ekim'den bu yana kullanımda olan Melen Suyu Projesi'nin refrandum nedeniyle ertelenen resmi açılışı ve ağaçlandırma seferberliğinin başlatılması törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bu nüfus böyle artmaya devam ettikçe İstanbul'da işimizin zor olduğunu hatırlatma zorunluluğu var. Onun için buna da çözüm getirmek durumundayız" diye konuştu.

PARİS'E GİDEN BEDEL ÖDÜYOR
Bu ifadesinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini bildiren Erdoğan, "Dünyanın neresine gidilirse gidilsin, metropollere gelecek olanlara ödettirilen belli bedeller olur. New York, Paris, Londra böyledir. Orada yaşamanın bir farklı bedeli vardır. İstanbul bu noktada çok ucuz illerden biri" dedi. İstanbul'da isteyenin istediği yere bina kondurduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Devletin hazinesine kondurulmuş bir bina, öbür tarafta hanımının kolundan bileziğini satarak daire alan bir insan. Ama ikisi eşit. Olur mu böyle şey? Olmaz. Burada bir adaletsizlik doğar. O kaçak binayı yapana da devlet ne yapıyor? Elektriği de götürüyor, suyunu da götürüyor. Bütün imkanlardan da istifade ediyor. Adaletsizlik var. Bunların bir düzene konması lazım. İşte biz bu düzeni kurmak için varız ve bunu yapmaya da hazırız."